Galliani: “Jag vill att du gör ditt första mål”

Innan lördagens träning belönades Mattia De Sciglio med en hedersmedalj för sina 100 framträdanden i Milans rödsvarta tröja. Galliani var den som delade ut medaljen och han hade även två önskemål till 23-åringen. Här är De Sciglios och Gallianis uttalanden i en intervju med Milan Channel på Milanello.

De Sciglio:

-Vad kan jag säga? 100 framträdanden i Milans tröja är en väldigt stor milstolpe och det är en speciell känsla eftersom att jag även tog mig igenom ungdomsakademin. Jag är väldigt glad och det är en otrolig känsla. Jag hoppas att jag kan göra många fler framträdanden för klubben och att Milan börjar vinna så snart som möjligt.

Galliani:

-Vi har ännu en till spelare som når 100 framträdanden och hamnar på den långa listan av spelare som har nått denna prestigefyllda milstolpe. Mattia är en sann Milanista. Han föddes 1992 och testade på att spela i ungdomsakademin år 2001 innan han anslöt permanent året därpå. Han gjorde sin debut mot Viktoria Plzen och spelade även i returmötet.

-Jag är ett fotbollsfan och jag är vice president i klubben, men jag kan tillåta mig själv att säga vilken match som har varit hans bästa. Jag skulle säga att returmötet i Champions League mot PSV när Boateng gjorde 2 mål var den bästa. Den natten spelade Mattia som Paolo Maldini. Sen skadade han sig olyckligtvis och tvingades till att sitta på läktaren i 3 månader. Jag skulle kunna fortsätta, men jag kommer ihåg den fantastiska matchen. Jag måste fråga två saker eftersom att du blir belönad och att det är jag som ger dig den här hedersmedaljen på uppdrag av president Silvio Berlusconi.

-Det första är att jag vill att du spelar såsom du gjorde mot PSV och det andra är att du skall göra ditt första mål för klubben och inte vänta på din tvåhundra eller trehundrade match. Gå för det!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer