onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA

Therese Strömberg

strömberg

AK Design

Det var en gång

Det var en gång en fotbollsklubb som hette AC Milan. Klubben var en av Europas största, mest framgångsrika och mest fruktade. En klubb som unga talanger drömde om att få representera, och en klubb som ingen storspelare kunde säga nej till. Det var en gång en storklubb som hette AC Milan. Som skördade framgångar både nationellt och internationellt. Med supportrar som ... Read More »

Han är nog inte lämpad för det

”Kvinnor ska inte prata om fotboll, de är inte lämpade för det”. – Sinisa Mihajlovic Milan sparkade Mihajlovic och ersatte honom med Brocchi i tisdags. Jag började direkt leta efter en lucka i schemat för att hinna sätta mig ned och skriva om det. Men i onsdags hände någonting annat. Någonting som i min bok överskuggar Milans problem. Mihajlovic gick till ... Read More »

Cupfinal, Stephan El Shaarawy och Europaplatserna

Totalt 6-0 mot Alessandria och Milan är i final i Coppa Italia. Senast Milan var i cupfinal var 2003, då ställdes man mot Roma och tog sin femte titel efter två finaler. 2-2 (Totti, Totti, Rivaldo, Inzaghi) på San Siro och 4-1 (Totti, Serginho, Ambrosini, Serginho, Schevchenko) till Milan på Olimpico. Några år senare tog man bort konceptet med två finalmatcher och ... Read More »

30 år av Silvio Berlusconi

Long time no write här i bloggen. Jag har haft full fokus på jobb, utbildning och inte minst att vara redaktör här på MilanSverige med allt vad det innebär. Men nu när jag har valt att sluta och lämna över redaktörskapet är målsättningen att bloggen ska återuppstå. Och när jag skriver så fint att jag ”lämnar över”, så kan jag inte låta ... Read More »

Vi kommer aldrig få uppleva något liknande

Han har spelat i Europas allra bästa ligor, han vinner titel efter titel, slår målrekord efter målrekord. Och igår fick han sin tionde guldboll. Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han startade i Malmö, och avslutar förmodligen i USA. Om jag inte var övertygad redan innan, vilket jag för övrigt var, så blev jag det igår. Zlatan säger ... Read More »

Nu har vi något på gång. Eller?

Milan är på gång. Är Milan på gång? Ovissheten som Milansupporter nu för tiden är fruktansvärt jobbig, men också spännande. När jag en gång i tiden började hålla på Milan var det ganska enkelt. Dels för att jag inte brydde mig lika mycket när jag var tolv som jag gör idag, men också för att Milan var bättre. Jag pratade med ... Read More »

En overklig verklighet

I helgen är det dags igen. Milan har en vedervärdig förlust mot Napoli hemma på San Siro i färskt minne från innan landslagsuppehållet. Jag var där, eller jag tror i alla fall att jag var på San Siro. Napoli-fansen tog plats, överröstade oss rödsvarta. Firade som dårar vid målen och på planen var Napoli helt överlägsna stora delar av matchen. ... Read More »

Hur bra kan detta Milan bli?

Säsongens första derby avklarat, och vilken match. Absolut inte det bästa derbyt jag sett, men garanterat det bästa på ett par år. Milan klev upp direkt. Luiz Adriano hade ett par riktigt farliga lägen i inledningen, tidigare kritiserade Montolivo var nästintill felfri i första halvlek, Carlos Bacca vände bort spelare efter spelare och ser riktigt smart ut på planen. Det var ... Read More »

Det blir en comeback – dröm eller mardröm?

För exakt ett år sedan lämnade Mario Balotelli Milan och jag skrev att han splittrade milanisti världen över. Nu har han gjort det igen när han är på väg tillbaka. Sommaren började med en bomb. En transferdröm som i princip varenda milanista dreglade över och som vi sedan har följt och hoppats på. Jag talar så klart om Zlatan Ibrahimovic. Trots att han ... Read More »

Det kommer kännas som en evighet

”Galliani har gjort sitt, ta in någon som vet vad han håller på med” ”Inga världsspelare vill komma till den här skitklubben” ”Berlusconi är så jävla snål, varför bråka om 5 miljoner euro hit och dit” ”Vi har lidit hur länge som helst, när ska det vända?” Känner ni igen er? Jag ser ofta kommentarer som dessa på olika sociala ... Read More »

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.