söndag 22 april 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Presskonferens med Massimiliano Allegri inför Trofeo Berlusconi

Presskonferens med Massimiliano Allegri inför Trofeo Berlusconi

Tränare Massimiliano Allegri håller en presskonferens inför Trofeo Berlusconi där Milan möter Juventus på San Siro imorgon kväll. Nedan följer samtliga uttalanden från Allegri.

– Vi måste anpassa oss att alla senatorer samt Ibrahimovic och Thiago Silva har lämnat klubben. Vi lär fortfarande ha klara mål och de spelare som är kvar kommer att kämpa för att knipa en av de tre första platserna i ligan.

– Juventus är definitivt favoriter eftersom att de vann ligan förra året och de har även gjort en bra mercato. Dem är ett steg före Inter, Napoli, Roma och Milan. Vi måste försöka att nå de mål vi satt upp.

– Utöver de ekonomiska svårigheterna i landet så lär vi även tänka på de nya fair play reglerna som snart träder i kraft.

– Jag är nöjd med den trupp jag har. Vi har gjort en väldigt bra försäsong och jag är säker på att vi kommer att ha en bra säsong.

– Pato är tillbaka och de finns stora förväntningar på honom. I år så förväntar sig alla stora saker ifrån honom. Vi hoppas att han kommer hjälpa laget genom att göra många mål.

– Jag tror inte att Juventus kommer släppa Matri, han är en viktig spelare för dem. Boriello har varit i Milan förut. Han spelade här under två säsonger men såldes när Ibrahimovic kom. Pazzini är en bra spelare men beslutet är Inters.

– Jag tror att Cassano förblir en Milanspelare. Han kommer att göra bra ifrån sig, men allt kan hända framtill 31 augusti.

– Yepes och Bonera har jag haft med mig under två år. Zapata har nyligen anlänt. Mexes? han var bra framtill hösten förra året. Acerbi är ung och kan fortfarande utvecklas. Spelare som Thiago Silva föds inte varje år och Nesta har varit ett enormt föredöme.

– Vårt fysiska tillstånd har förbättrats och trots förlusten mot Real Madrid så hade vi en bra försäsong. Vi har många unga spelare och för att de ska kunna utvecklas måste vi låta dem spela mot de stora klubbarna.

– Vårt lag vill verkligen utvecklas, vi är Milan och det är vår skyldighet att hedra den här tröjan varje dag.

– Jag ville bli medveten om Antonios tillstånd och prata med honom. Tekniskt sett så är han en fantastisk spelare och jag ville vara säker på att han trivs här i Milan. Milan har gjort stora saker för honom. (angående mötet med Cassano)

– Om en mittfältare, vänsterback och anfallare anländer innan den 31 augusti så skulle vi alla bli nöjda. Vi vet våra styrkor och begränsningar på marknaden.

– Jag jobbar för att få en uppfattning om vilken nivå laget befinner sig på. Imorgon kommer laget att spela som om det vore den första matchen på säsongen. Vårt mål är att ta oss vidare från gruppspelet i Champions League. Varje dag så måste vi se över vilka spelare som finns tillgängliga.

– Ambrosini kommer inte att spela imorgon på grund av en smäll på foten. Montolivo kommer att spela framför försvaret. Jag kan även starta med Bonera och Zapata.

– Cassano har meddelat att han är tillgänlig och bad inte om några garantier, vi kan inte garantera något till någon spelare.

– Det här är ett lag som kan förbättras, men det finns även begränsningar. Om jag inte hade varit överens med Berlusconi så hade jag redan lämnat. Beslutet att sälja dessa spelare togs av styrelsen, vi visste att vi kunde stöta på svårigheter. Vi kan ha en bra säsong. Alla har gjort sig tillgängliga, vi har bra spelare och vi måste arbeta vidare med det vi har.

– Om man ser på förberedelserna så går det bra just nu. Vid påsk förra året så var vi i ledningen, men en och en halv månad senare så gav vi bort Scudetton.

– Pato är tillbaka och kan starta imorgon med antingen El Shaarawy eller Robinho bredvid sig. Boateng kommer att spela som trequartista.

– Jag lär fundera vidare på vilka som ska starta på mittfältet och Nocerino kan få vila. Constant gör bra ifrån sig.

– Numeriskt sett så är vår trupp komplett, men vi behöver fortfarande en anfallare.

– Mexes börjar komma i form. Han har tränat på egen hand och bör vara redo för spel nästa vecka.

– Presidenten har gjort ett ekonomiskt beslut. Laget måste nå en topp tre placering som är målet för säsongen.

– Juventus är utan tvekan en större favorit detta år än förra. Roma gjorde en annorlunda mercato och köpte många unga spelare, även Juventus har gjort det bra. Som det ser ut idag så kommer vi tillsammans med ett par andra lag att få kämpa om andraplatsen.

Slut på presskonferensen.

Källa: milannews.it

(CalcioItalia) – Massimiliano Allegri

 

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.