tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design

MilanSverige officiellt:

Hej alla stolta Milanisti.

Med framgång kommer motgångar. Vi har på bara ett år lyckats bli en plats för över 3500 Milanisti att samlas på. Syftet med MilanSverige är i stort sett ett enda sak egentligen, stödja Milan. Men samtidigt så kommer motgångar, folk som vill förstöra, folk som inte förstår vad detta går ut på, folk som har svårt och förstå att vi har mer läsare än de andra supporterklubbarna som funnits i flera år, folk som tror att vi konkurrerar med stora nyhetssidor. Som egentligen gör mig glad, eftersom jag förstår att vi gör ett bra jobb.

Vi vill förklara oss själva som en supporterklubb, vi är inte en sida som skriver om Milan och försöker dra till oss läsare. Vi är en klubb, en klubb som tillsammans med våra medlemmar tänker göra allt för vårt Milan. En klubb som har en hemsida för att uppdatera våra medlemmar och läsare, vi finns inte bara här utan på Facebook, Twitter, Youtube. Vi har även ett forum där ni kan gå in och diskutera olika ämnen.

Vi vill uppdatera er om händelserna i Milan istället för att ni ska behöva gå och läsa det på tidningar som lägger till, ändrar och tar bort och överdriver händelser för att locka besökare. Media trycker ner oss och höjer oss som de vill endast för att själva vinna på det. När Zlatan spelade för Milan så beskrevs Milan som en storklubb och vi jämfördes med dagens Real Madrid och Barcelona. Har ni sett tidningarnas rubriker om Milan efter att Zlatan har flyttat? Dem menar kort och gott att vi är döda, de berättar om exempelvis ”sprickorna i laget” och om ”händelserna i omklädningsrummet” osv.

Jag ska ta några exempel:

Ur aftonbladet som menar: Pga att Zlatan lämnat Milan så rasade Milans försäljning.

Sanningen: I år har Milan den sämsta försäljningen på 20 år och siffrorna visade samma sak även INNAN Zlatans försäljning. Dock så lämnade drygt 70 personer tillbaka säsongskorten efter att Zlatan lämnat, 70 personer! Men vänta nu, visst har vi glömt någon? Thiago Silva, han lämnade ju också! Silva som var mycket viktigare än Zlatan för Milan. Man kan ersätta Zlatan men man kan inte ersätta Silva. Vi alla har ju sett hur vår backlinje ser ut efter Silva.

Ur aftonbladet som menar: att Galliani säger att Milan inte ens håller serie D-klass.

Sanningen: En arg Galliani sa, ”Allegri gjorde för många byten, det är inte acceptabelt. Vi är inte Solbiatese. När man spelar i en fylld arena och framför ögonen på miljontals människor mot Real Madrid så kan man inte se det som en träningsmatch, man måste göra bättre ifrån sig.”  Min hälsning till Aftonbladet: Obs. Solbiatese spelar inte längre i serie-D som jag vet att ni syftade på,  skaffa bättre koll.

Ur aftonbladet som menar: att Gattuso sa att det var kaos i omklädningsrummet.

Sanningen: Gattuso som vi alla vet är en människa med ett otroligt stort hjärta. Han brinner för sitt lag och han vill att alla andra ska vara som honom. Vad han sa och menade var att man måste ge allt och vara lojal mot sin klubb. Man kan inte bara komma minuter innan träningen utan man måste komma mycket tidigare och sluta senare just för att träna hårt och förstärka sina egna svagheter för lagets skull. Han menade att han alltid gjort så och att det var det som var det speciella med Milan. Han berättade att han inte gillar att de yngre i laget inte gjorde likadant.

..på tal om just media och Zlatan. MilanSverige var en personlig blogg som jag uppdaterade någon gång i veckan långt innan Zlatan ens ryktades till Milan. Idéerna kom lite senare och MilanSverige blev något mycket större än bara min personliga blogg som jag skrev i när jag orkade. Jag skapade hemsidan den 9e augusti 2011 och det blev MilanSveriges ”startdatum”. Jag har aldrig varit en hatare och aldrig hatat Zlatan men denna klubb skapades inte för Zlatans skull. Den skapades för Milans skull. Spelare kommer och går, inte bara Zlatan utan även legender och mycket större stjärnor. Maldini blev för gammal, Sheva lämnade, sån är fotbollen. Milan har haft spelare som Zlatan aldrig någonsin kommer i närheten av. Så till Zlatan-fans och svensk media som jämför en spelare med en klubb och menar att klubben dör utan en spelare: tänk om, tänk rätt.

Zlatan Ibrahimovic: En stor spelare som lyckats med en hel del, som är en mäktig spelare med en stark vinnarskalle. Han har spelat i dem största klubbarna, klubbar som varje fotbollsspelare drömmer om. Zlatan var en bråkig pojke som med tiden växte till en man och en ledare. Framförallt när han kom till Milan. Han förändrades helt, han pratade gott om klubben och berättade flera gånger om att Milan har gett honom leendet tillbaka. Han berättade alltid om att han är en del av laget, om att en spelare inte är större än klubben. Tvärtemot vad media skrev. Jag har ett tydligt exempel:

Ur: Fotbollskanlen

Sanningen: En video även den från Fotbollskanlen där Zlatans ord är lite annorlunda om man jämför med texten och rubriken på deras artikel. Lyssna från 03.40 där Zlatan tydligt förklarar: ”Silva fick med mig dit inte jag fick med Silva” och ”Om en sån spelare som Thiago skriver på för en sån klubb så är det bara.. det betyder att den här klubben vill satsa”
Landslaget:%20Zlatan%20hoppas%20p%C3%A5%20spel:%20%22Vi%20f%C3%A5r%20se%22

Zlatan är en toppspelare, en riktig man. Så snälla svensk media ge inte folk fel bild av honom. Även om han inte spelar i Milan längre så är vi tacksamma för hans tid och hoppas att det går bra för honom i framtiden.

Observera: Vi konkurrerar inte med någon annan än oss själva. Vi är inte beroende av att tjäna pengar, göra reklam, pumpa våra läsare med reklam när de ska läsa ett inlägg. Vi är några starkt förälskade människor, precis som ni förälskade i Milan. Vi gör det för Milan. Är ni nöjda med oss så är ni välkomna att följa och vara en del av oss. Tycker ni om MilanSverige men tror att något kan bli bättre så är ni välkomna att kritisera oss på info@milansverige.se

Snart öppnar vi Club Milan Svezia. Mer information kommer när alla pusselbitar faller på plats och vi är bereda att köra igång, ni kommer in att missa det. För er som är intresserade, gå med, tillsammans kan vi göra något. Här får ni tjuvkika lite:

MVH Asir Hawrami

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.