torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Leonardo: ”Vi har en överenskommelse med Flamengo”

Leonardo: ”Vi har en överenskommelse med Flamengo”

Milans sportchef Leonardo Nascimento de Araújo fick idag ta emot ”Liedholm Award” av bland annat Nils Liedholms son Carlo Liedholm. I samband med prisutdelningen fick brasilianaren svara på frågor om bland annat Paquetá, Zlatan, återkomsten till Milan och sin roll i klubben. 

– Det finns inte så mycket att säga (om ryktena om Paquetá). Vi har en överenskommelse med Flamengo, men transfermarknaden öppnar inte förrän i januari. Det återstår fortfarande några detaljer innan affären kan offentliggöras. Nu har vi fullt fokus på ligan och Europa League och inte transfermarknaden. För tillfället representerar han Flamengo och har några matcher kvar att spela där. Vi måste vänta tills tredje januari.

– Zlatan? Självklart har jag haft personlig kontakt med honom. När jag kom till Milan i somras så funderade vi på om vi skulle värva honom. Trots att han är 37 år gammal så kan han leda laget framåt. Just nu är marknaden stängd och vi måste också ta hänsyn till FFP. Vi vill bygga ett starkt Milan som kan utmana.

– Återkomsten till Milan? Det var Milan som utsåg mig till huvudtränare. Jag ville först inte, men efterhand tränade jag klubben i samråd med ledningen.

– Inter? Jag gick till Inter av flera anledningar, men den främsta var Moratti. Jag hade relationer med flera brassar i Inter från när jag spelade och jag ville hjälpa min vän Ronaldo.

– Det här är fjärde gången som jag återvänder till Milan och det är väldigt emotionellt. Jag har gjort saker i min karriär, jag har varit allt från tränare till direktör. Numera har jag en klar idé över vad jag är bäst på och var mina gränser går.

– Spelare och tränare vinner matcher, klubbar vinner titlar. De förstnämnda lever i nuet, medan klubben måste planera långsiktigt och det är inte alltid enkelt. Det är viktigt att vara solid och bygga hållbara relationer. Det är mycket mer känslor när man är tränare, medan man som direktör måste vara mer tydlig.

– Tillsammans med Adriano Galliani fick jag min ”universitetsutbildning”. Det var en praktisk ”kurs” och Milan var det perfekta universitetet i alla aspekter.

Liedholm Award:

”Liedholm Award” delas varje höst ut till en person som haft framträdande framgångar på fotbollsplanen, men även för sina värderingar, lojalitet och rättvishet. Egenskaper som präglade Nils Liedholms karriär.

Tidigare vinnare:

  • 2011 – Carlo Ancelotti
  • 2012 – Vicente del Bosque
  • 2013 – Michel Platini
  • 2014 – Paolo Maldini
  • 2015 – Roberto Donadoni
  • 2016 – Claudio Ranieri
  • 2017 – Vincenzo Montella
  • 2017 – Leonardo

Källor: Liedholm.com, footballitalia.net

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.