torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Redaktionens spelarbetyg: Milan – Chievo

Redaktionens spelarbetyg: Milan – Chievo

Milan besegrade ett för dagen ganska svagt Chievo med siffrorna 3-1. Gonzalo Higuain blev stor segerorganisatör med sina 2 mål och Milan kan nu gå till landslagsuppehåll med lite vind i seglen efter 3 raka vinster. Se redaktionens spelarbetyg nedan.

Donnarumma: 2,5 – Ställdes inte på några större prov och kan inte heller klandras för målet. Agerar tryggt med fötterna och sprider ett lugn till backarna.

Abate: 2 – Är bättre utan boll än med boll. Han står rätt i försvaret och eldar på laget när det krävs. Kan dock bidra mer framåt och våga fylla på ytterligare.

Musacchio: 3 – Står för en bra insats och kryddar sin fina defensiv med riktigt bra uppspel. Samspelet med Zapata såg dessutom riktigt bra ut.

Zapata: 3 – Ersatte en skadad Romagnoli i mittlåset och gjorde det med bravur. Bortser man från målet så släppte de i princip inte igenom någonting. Håller än som rotations-mittback.

Rodriguez: 2,5 – Är likt Abate säker i defensiven men till skillnad från sin ytterbackskollega fyller Rodriguez på bättre i det offensiva. Tar sig ofta till fina positioner och inläggen är nästan lika ofta välriktade.

Biglia: 3 – Dikterar tempot strålande och slår knappt en felpass sett över hela matchen. Vinner mycket boll och spelade dessutom betydligt mycket mer framåt än i många andra matcher. Ska dock tilläggas att Chievo inte satte någon vidare press på honom.

Kessie: 2,5 – Tar fram bollen bra i banan och spelar med ett stort självförtroende. Han fyller på bra i boxen och är även viktig i försvarsspelet som bollvinnare. Kan bli mer kreativ när han har bollen vid fötterna.

Bonaventura: 3 – Gör sin 150:e match för Milan och får kröna en fin insats med ett mål. Han tar fram bollen på ett strålande sätt och känns farlig när han kommer rättvänd mot backlinjen. Tillsammans med Suso den som ska stå för kreativiteten vilket han sköter bra idag.

Çalhanoğlu: 2,5 – Står för en fullgod insats även om han överskuggas av både Suso och Higuain. Han har ett bra samspel med Rodriguez och kommer ofta till farliga inspel med sin fina högerfot.

Higuain:  3,5 – Är precis den prima punta Milan saknat i många år. Blir stundtals lite osynlig, men vad gör det när han blixtrar till som han gör. Han gör mål på allt och ingenting och står återigen för en matchavgörande insats.

Suso: 3,5 – Står för en makalöst fin match ute på sin vänsterkant. Tappar sällan boll och ligger bakom det mesta i offensiven. Slår inlägg av hög, hög klass och kommer ofta till farliga avslut. Kan han bibehålla denna nivå så kan detta bli en väldigt rolig säsong både för Milan men också för HIguain. Redaktionens MOTM.

Avbytare:

Cutrone: -spelades för lite för att bedömas

Laxalt: – spelade för lite för att bedömas

Castillejo: – spelade för lite för att bedömas

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.