torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Vi har inte råd att göra några misstag”

Gattuso: ”Vi har inte råd att göra några misstag”

På presskonferensen inför morgondagens match mot Chievo deltog som vanligt Milans tränare Gennaro Gattuso. Bland annat talade han om tabelläget, Chievo, Cutrone och ryktena om Zlatan. 

Chievo?
– Vårt mål är att vinna och ta hem tre poäng. Jag vågar inte säga att vi kommer att hålla nollan, för det ger bara otur. På papper är det här en enklare match och Chievo har gått igenom en tyngre period, men de är taktiskt välpositionerade och väldigt farliga på fasta situationer. Vi har inte råd att göra några misstag.

Serie A?
– Vi tar en match i taget, efter derbyt så vet jag inte ens vilka vi möter. Mitt fokus är här och nu och de senaste vinsterna har låtit oss koppla av lite. Vi måste fortsätta vinna och plocka hem så många poäng som möjligt. Vi är inte långt bakom våra konkurrenter och jag föredrar en vinst före en ”perfekt” match. Fansen hjälper oss mycket och imorgon väntar mig att fansen hjälper oss att vinna. De har stöttat oss under varje match sedan säsongen började och jag hoppas att de fortsätter göra det.

Spelsystemet?
– 4-3-3 formationen är inte den enda formationen som jag tänker använda. Det är min utgångsformation, men under matchens gång kan strategin behöva en förändring. Vi måste uttrycka oss mer på planen och det försöker jag påminna mina spelare om under hela matchens gång. Jag skulle vilja att vi gjorde lite fler mål från fasta situationer, det var ett tag sedan det skedde. Vi måste korrigera våra misstag från matchen mot Olympiakos. Vi gjorde inte någon bra match, men vi reagerade bra på den första halvleken. Det vill jag även se att vi i fortsättningen gör vid underlägen.

Startelvan?
– Calhanoglu har mer att ge, han är en stor talang, men han tänker lite för mycket. Cutrone? Det är ett svårt beslut jag måste ta inför varje match. Jag hade samma problem förra säsongen också. Med hans entusiasm och dynamik kan han förändra matchens utgång och han gör ju mål dessutom alltid mål. Han skall vara stolt över att ha blivit kallad till landslaget. Skadan han har är inte helt läkt ännu, men det är upp till Mancini om han ska få spela eller inte. Castillejo? Han har gjort det bra och likaså Laxalt. Bakayoko har haft det lite tuffare, men det ansvaret lägger jag på mig själv. Han kan tillföra mycket. Higuain och Reina tillför mycket till laget och är perfekta exempel på hur vi vill att våra spelare skall uppföra sig både på och utanför planen. Rodriguez? Han har en bra teknik och blir aldrig nervös. Defensiven har han förbättrat på sistone, men han har en lång väg kvar innan han når sin fulla potential.

Zlatan och transfermarknaden?
– Jag måste ha ett samtal med Leonardo om Ibra. Jag kan inte prata om spelare som inte tillhör mitt lag. Om man inte är stark mentalt så kommer Zlatan att ”förstöra” dig för han har en så stark personlighet och kräver alltid det bästa av en. Han är inte en del av mitt lag och för mig så är alla rykten bara slösad luft. Vi får se vad som händer i framtiden. Januarifönstret? Vid rätt tidpunkt kommer jag att sätta mig ner med klubben och diskutera transfermarknaden.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.