torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Vi måste hålla fokus genom hela matchen”

Gattuso: ”Vi måste hålla fokus genom hela matchen”

På presskonferensen inför kvällens match mot Roma talade tränare Gennaro Gattuso bland annat om den svidande förlusten mot Napoli, vad man måste förbättra mot Roma och nyförvärven. 

Matchen?
– Roma har förändrats mycket sedan vårt senaste möte och det har vi också. Jag vill se mitt lag spela som de första 55 minuterna mot Napoli. Roma har en annan karaktär än Napoli och vi måste vara noggranna i vår markering på Dzeko. Roma har snabba spelare och är bra på fasta situationer. Vi måste fokusera på vår egen insats och hålla huvudet högt genom hela matchen.

Revanschlust?
– Det är inte sant att vår defensiv sitter för lågt. Vi måste bara trycka framåt så fort vi blir av med motståndarens press. Förlusten mot Napoli sved och nu måste vi ta revansch för förlusten. Spelarna har tränat bra i veckan. Det är hemmamatch denna gång och vi kommer ha 60.000 fans bakom oss.

Startelvan?
– Higuain gör oss bättre och tillåter oss att spela mer på den offensiva planhalvan. Jag är väldigt nöjd med hans insatser hittills. Samtidigt är jag medveten om att vi måste ge honom mer hjälp de sista 20 metrarna Calhanoglu kan bli en lösning, han hittar ofta dödliga bollar in i boxen. När Higuain hade bollen mot Napoli så förlorade han den nästan aldrig. Vi måste hitta honom inne i straffområdet. Bakayoko? Några missförstod mina ord om Bakayoko. Han var upprörd efter träningen förra veckan, jag anklagade honom aldrig. Jag skulle aldrig peka fingret mot en individuell spelare. Det jag menade var att det inte är enkelt att komma till en helt ny liga. Han behöver tid, det är allt. Bakayoko tillsammans med laget har utvecklats mycket och jag är nöjd.

De andra förstärkningarna?
– Caldara? Vi får se om han startar eller inte. Laxalt kan spela på flera positioner, men han har bara varit här i två veckor. Castillejo är en spelare som kan vara avgörande, han är både snabb och teknisk. Han har börjat ta till sig mina metoder och har anpassat sig väl. Han är rolig, men jobbar väldigt hårt också. Han kan tillföra något speciellt.

Spelsystemet?
– Vårt problem är inte taktiskt. Laget kan spela i en 4-3-3, 4-4-2 eller 4-3-2-1-formation. I nuläget kommer vi fortsätta med 4-3-3-, men i framtiden kanske vi göra lite förändringar. Det är inte på den tekniska nivån vi har problem, utan i den psykiska. Där har vi en del att jobba med.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.