tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Ibland är vi dåliga på att vara rimliga

Ibland är vi dåliga på att vara rimliga

Jag har vänt på dygnet och nu sitter man här mitt i natten när alla sover lämnad till egna funderingar. Inget synd om mig, det är faktiskt ganska skönt att vara som mest aktiv dessa vampyrtimmar på dygnet.

Jag har gjort det länge.

När jag var pojke hemma i Utby delade jag ut GP varje söndag. Såhär efteråt är det ett av mina härligaste minnen. Pest var det att gå upp klockan 5 på morgonen och dela ut dem där tidningarna. Oavsett årstid. Vinter var för jävlig. Sommar var behagligare. Men såhär efteråt var det underbart vilken jäkla månad man än fick traska genom med bunt morgontidningar.

Jag ägde gatorna. Allt var knäpptyst, ingen hade vaknat, bara jag fram där genom kvarteret. På vintern knastrade snön under mina skor. På sommaren sjöng fåglarna bland träden nyvaknare än jag själv och försökte antagligen komma överrens om vem som skulle få ägg med vem. En enda stor swingersklubb bland trädengrenarna.

Men det här skall ju inte handla om mig. Det här skall handla om att vara rimlig.

Så som jag inte förstod på den tiden när jag delade ut tidningar hur vackert allt det var. Att man fick lära sig gå upp efter en väckarklocka och tjäna sina egna pengar, men hur jag förstår vikten av det nu senare på äldre dagar, så förstår vi inte vad Montolivo gjort för oss.

Nu är han avpolletterad. Bara ut. Kontraktet brutet. ”Sök dig dit du vill”

Det känns i hjärtat på mig faktiskt.
Vi är många som skällt på honom, många som tyckt någon annan är bättre och hellre in. Men låt oss ta en liten paus och fundera hur han varit. Han har aldrig gnällt, han har alltid varit lojal, han har nästan spelat 100 matcher för Milan.

Det där är ingen spelare man bara skall glömma bort, ingen man skall håna, ingen att tänka annat om än fan vad vackert att du valde spela i just vår tröja. För han valde ju själv oss en gång i tiden.

Det är så annorlunda tider nu när yngre än mig så likgiltigt vill se en spelare försvinna lika fort som han kom in. När allt blivit EA Sport, Panini klistermärken byta ut. Med så lite själ.

Montolivo kanske inte är den bästa värvningen Milan någonsin gjort, men själ och hjärta kan ingen påstå att han inte visat för våra färger. Och alltid redo både starta eller hoppa in.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.