tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Maldini: ”Jag tror på projektet”

Maldini: ”Jag tror på projektet”

Efter nio långa år är nu äntligen Paolo Maldini tillbaka i klubben men denna gång som direktör. Under dagens presskonferens svarade legenden på en hel del frågor om bland annat hans nya roll, klubben, de unga spelarna och mycket mer.

– Jag har aldrig tackat nej till klubben utan att först tala med dem. När Berlusconi ägde klubben talade jag med Barbara men vi kom inte fram till någonting. För drygt ett år sedan talade jag med de nya kinesiska ägarna men de kunde inte presentera vilken roll jag skulle få så jag tackade nej till dem.

– Nu är situationen annorlunda, jag pratade med både Leonardo och Elliot som förklarade hur deras nya projekt ser ut. Leonardos roll i det hela var väldigt viktig, han är en god vän. Vi kommer att dela denna erfarenhet tillsammans exakt som vi gjort förut. Vi har separata roller men vi kommer att arbeta tillsammans.

– Jag har inga erfarenheter av att jobba som direktör men jag kommer att jobba tillsammans med Leonardo och det kommer att vara väldigt viktigt. Han kan sitt jobb, han känner klubben. Det var det som fick mig att säga ja.

– Jag kommer att arbeta med herrlaget, ungdomslagen, transfermarknaden och tränaren. Jag kommer att jobba mycket med det som Leonardo jobbar med. Vi kommer att arbeta tillsammans med hela den sportsliga delen.

– Grunden till att jag tackade ja var min kärlek för klubben och för fotboll. Jag kan endast jobba med Milan eller med landslaget.

– Caldara och Romagnoli är tillsammans med Rugani de tre största italienska försvarstalangerna. De kommer att vara otroligt viktiga för Milan.

Även Leonardo talade under presskonferensen och svarade på en del frågor om transfermarknaden men även om Kaka, som även han kan återvända till Milan.

– Vi måste hålla oss inom ramarna för Financial Fair Play därför kan det bli svårt eller nästintill omöjligt att värva en toppmittfältare. Om vi lyckas hitta en lösning som respekterar reglerna så kommer vi att försöka. Men det känns väldigt svårt.

– Milinkovic-Savic är en dröm för många lag, tyvärr är det omöjligt för oss att värva en sådan värdefull spelare just nu.

– Suso är en viktig spelare för detta Milan och för dess framtid. Vi har inte fått några erbjudanden för honom, han kommer att stanna hos oss.

– Vi förhandlar med Atletico Madrid angående Kalinic, det tar lite tid men affären kommer bli av.

– Adrien Rabiot? Han är en duktig spelare, men inga förhandlingar pågår just nu.

– Jag älskar Kaka, han är min elev. Han har sagt till mig att han vill lära sig hur direktör yrket fungerar. Han kommer att vara i Milano nu i september, men vi har ännu inte kommit överens angående vad han ska få för roll. Han har ännu bara uttryckt sin önskan att återvända, till och med gratis.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.