tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Leonardo: ”En ära att få vara tillbaka”

Leonardo: ”En ära att få vara tillbaka”

Igår presenterades Leonardo som ny direktör inom den sportsliga och tekniska delen i Milan under en presskonferens tillsammans med Milan presidenten Paolo Scaroni. Den nye direktören svarade på en hel del frågor angående bland annat transfermarknaden, truppen, Gattuso och mycket mer.

– Det som fick mig att acceptera erbjudandet från Milan var det stora intresset för fotboll. Milan har en stor, ung och kapabel struktur som vill vara framgångsrik.

– Jag har haft möten med flera klubbar än bara Juventus. Vi måste fortfarande respektera reglerna för Financial Fair Play, så detta kommer inte bli något galet transferfönster. Utan ett smart och klokt transferfönster.

– Situationen angående Bonucci startade då han själv har bett om att få återvända till Juventus. Vi får se vad som händer.

– Fansens reaktioner? Jag kan förstå att en del av dem reagerat som de gjort.

– Laget kommer ifrån en bra säsong och många spelare har visat att de utvecklats. Det finns även en del spelare som inte fått särskilt mycket speltid, och kanske vill de ändra på det. Vissa spelare kommer att lämna i sommar.

– Higuain och Morata? Jag vet inte om vi kommer att kunna göra en så stor investering denna sommar.

– Gattuso? Jag delar samma åsikt med ägarna, Gattusos har vårt fulla förtroende vilket Elliot bekräftade i deras första uttalande. Ingen av oss har talat med Conte som några har rapporterat och vi har aldrig funderats på att byta ut Gattuso.

– Vi har fortfarande inte fått några bud på Donnarumma eller Reina. De är en riktigt bra duo, en bra ung målvakt och en som har gjort allt i sin karriär som kan bidra med mycket erfarenhet.

– Maldini representerar Milans historia, det skulle vara fantastiskt om han återvänder men vi får se vad som händer.

– En ny Thiago Silva eller Kaka? För att hitta en sån spelare måste man följa dem från en tidig ålder. Man måste se dem spela i flera år och följa deras utveckling. Just nu har vi inte den tid som krävs för sånt men kanske i framtiden.

– Många klubbar är intresserade av Kalinic, inte bara Atletico Madrid. Vi får se vad som händer då förhandlingar pågår fortfarande. André Silva befinner sig i en annan situation, han är fortfarande ung och allt hänger på vad han själv vill.

– En ny sportdirektör? Jag skulle behöva en hjälpande hand, det finns otroligt mycket att göra. Valet av sportdirektör är dock otroligt viktigt och man ska inte vara för snabb med att välja vem som ska få rollen.

– Höga löner kommer att påverka oss under detta transferfönster, därför kommer det bli svårt att värva de riktigt stora namnen.

– Just nu kommer vi att fokusera på herrlaget och efter det ska vi börja titta på ungdomslagen.

– Gattusos plan stämmer överens med min egna, det är tre positioner som måste förstärkas. Vi måste ha en mittfältare, ytter och en anfallare.

– Det är en ära att få representera Milan igen, och det är en återkomst som har förändrat mitt liv. Mitt mål är att ta Milan tillbaka till toppen igen men det kommer ta tid.

Milans president Paolo Scaroni talade även han till media under presskonferensen.

– Att få vara president över Milan är en stor ära, jag kommer från en familj där alla är Milan fans. Jag är otroligt tacksam för denna möjlighet.

– Jag har bett om ett nytt möte med UEFA. Ägarbytet har visat UEFA att vi nu har en stabilare ekonomi och vi hoppas att vi kan komma överens om ett nytt förlikningsavtal.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.