onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
OFFICIELLT: Amerikanska Elliot är ny ägare över Milan

OFFICIELLT: Amerikanska Elliot är ny ägare över Milan

Nu är det officiellt att hedgefonden Elliot Management tar över ägandet av Milan efter att Yonghong Li inte betalat tillbaka sitt lån.

Det står alltså klart att Elliot Management nu är ägare över Milan då man påbörjade övertagandet i måndags. Igår kväll släppte fonden ett pressmeddelande där man bekräftade att man tar över ägarskapet.

”Ägarskapet och kontrollen av holdingbolaget som äger Milan har idag tagits över av Elliot Advisers Limit (UK). Denna övergång har skett på grund utav den tidigare presidentens misslyckande att betala tillbaka sina skulder.

Elliots vision för AC Milan är att skapa en finansiell stabilitet i klubben, för att säkerställa långvarig framgång genom att fokusera på grunderna och se till att klubbens ekonomi är stark. Samt att man respekterar UEFA Financial Fair Play-reglerna.

Elliot uppskattar denna utmaning och detta ansvar över att äga en sån stor klubb. Man är även stolt över utmaningen att nå stora framgångar i framtiden med hjälp utav tränare Gattuso och hans spelare.

Elliot planerar att skjuta in 50 miljoner euro i kapital för att stabilisera klubbens ekonomi, och planerar att fortsätta sätta in flera kapitalökningar för att finansiera detta nya AC Milan.”

De första 50 miljonerna som Elliot lovat rapporteras anlända idag under kvällen. Hedgefonden ska också ha sett till att Milan blivit av med alla sina skulder.

Genom detta uttalande bekräftar Elliot även att de kommer behålla klubben istället för att sälja den på en gång. Dock kan en minoritets ägare vara på väg in i klubben enligt rapporter från MilanoFinanzia.

De nya ägarna planerar även att röra om i ledningen genom att ersätta en del styrelsemedlemmar. Flera medier rapporterar även att Paolo Maldini kan få en viktigt roll i den nya ledningen. Nuvarande VD Marco Fassone och sportdirektör Massimiliano Mirabelli kan också ersättas. Den förre Milan-direktören Umberto Gandini är ett namn som nämnts att ta över platsen som VD.

Källor: Milannews.it, Sky, Gazzetta dello Sport, MilanoFinanzia.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.