onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Halilović: ”Detta är ett stort steg för min karriär”

Halilović: ”Detta är ett stort steg för min karriär”

Alen Halilović blev Milans tredje värvning denna sommar efter att han under förra veckan presenterades av klubben. Kroaten har redan genomfört sina första träningspass med klubben och idag höll nyförvärvet i en presskonferens på Milanello. 

– Jag är väldigt glad över att vara här och det är en ära att få bära klubbens färger. Jag representerar nu en av de största klubbarna i världen och jag är medveten om att detta är ett stort steg för min karriär. Jag är här för att visa mina kvalitéer. Boateng och Aquilani har berättat om sin tid i klubben och vad det betyder att vara en Milan-spelare.

– Jag har pratat med Gattuso och fått ett positivt intryck. Min position? Jag har tidigare spelat som en inverterad yttermittfältare i Spanien och med U-21 landslaget och det är också där Gattuso vill att jag skall spela. Tidigare supertalang? Jag kom till Barcelona när jag var väldigt ung. Det är tufft som 19-åring att inte få spela så mycket. Nu är jag 22 år gammal och har mycket mer erfarenhet. Jag tycker att det är rätt tidpunkt att ta ett steg framåt. Jag har mycket att utveckla och jag är fortfarande ung.

– Mina nya lagkamrater har hjälpt mig mycket, speciellt Simic som också pratar kroatiska. Jag vill lära mig italienska så fort som möjligt. Bonucci? Han är en bra ledare samt spelare och en bra person.

– Fansen? Jag vill tacka dem, det är en ära att få vara en del av detta lag. Gårdagen (första träningspasset med laget) var en speciell dag för mig.

– Jag valde att ja nummer 77 på tröjan, för sjuan var tagen av Kalinic.

– Ronaldo? Han är en bra spelare och jag har mött honom några gånger med Kroatien och Las Palmas. Han är en av de bästa målskyttarna genom tiderna, men för mig är Messi nummer ett. Messi är min idol och min gamla lagkamrat.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.