onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Forne supertalangen klar för Milan?

Forne supertalangen klar för Milan?

Imorse kom uppgifterna om att Milan skulle vara nära en värvning av den tidigare ”supertalangen” Alen Halilovic. Senare på eftermiddagen sågs även kroaten utanför La Madonnina-kliniken i Milano, där spelarna läkarundersöks, nu uppges man bara vänta på att kontraktet skall skrivas på. 

Den 22-årige mittfältaren som slog igenom stort i Dinamo Zagreb redan som 16-åring och under samma år (2012) blev han även den näst yngsta spelaren att spela i Champions League. Två år senare bar det av till Barcelona där den då 18-årige kroaten fick spela med B-laget under det första året. Debuten i Barça kom året efter, men efter det fick han knapert om speltid och lånades sedermera ut till Sporting Gijon under en säsong. Succén kom inte där heller och Halilovic såldes (med den återköpsklausul) till Hamburg. I Tyskland hade talangen svårt att slå sig in i laget och lånades i vintras ut till Las Palmas där 22-åringen återigen blev ordinarie.

Hamburg åkte den gångna säsongen ur Bundesliga för första gången (!) och Halilovic uppges därför vilja lämna den tyska klubben. Sky Sport och Calciomercato.com var tidigt ute med att rapportera om mittfältarens ankomst till Milano och under dagen sågs han före och efter läkarundersökningen på La Madonnina-kliniken i Milano. Halilovic som har nio landskamper på cv:et  skall även ha sagt till reportrar på plats att han är glad över att vara här. Enligt uppgifterna kommer han att skriva på ett treårskontrakt med Rossoneri.

Värvningen kommer nu troligtvis offentliggöras imorgon, men man uppges ännu inte vara helt överens med Hamburg. Milan vill helst köpa Halilovic för en billig peng (cirka 2-3 miljoner euro) eller få honom på en fri transfer, vilket då innebär att 22-åringen måste bryta sitt kontrakt med Hamburg, som för närvarande gäller till 2020.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.