onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Sky: Amerikan vill köpa Milan från Yonghong Li

Sky: Amerikan vill köpa Milan från Yonghong Li

De senaste dagarna har många rykten florerat kring Milan och Yonghong Li. Klubbens president är som bekant i behov av investerare för att betala tillbaka skulden till Elliot, men enligt Sky Sport finns även alternativet att sälja klubben med i bilden. 

Tidigare har vi skrivit om familjen Rickets intresse av att investera i Milan, men Sky och ett flertal källor till hävdar att det finns ännu fler intressenter från USA. Enligt flertalet uppgifter är Yonghong Li:s tid i klubben så gott som ute redan i och med att datumet för att betala tillbaka de 32 miljoner euro som skulle betalats i veckan har utgått, men kinesen skall dock ha en chans till på sig att betala tillbaka summan innan 10 juli. Tanken att sälja klubben har också slagit presidenten, men han uppges egentligen inte vilja släppa ifrån sig Milan helt. Det har därför spekulerats om en försäljning av 75% av klubben. Elliot skall inte heller vara så glada över att Li vill sälja klubben, då hedgefonden också blir av med sina rättigheter i klubben.

Som tidigare nämnt är familjen Rickets inte den ende amerikanen som är intresserad av Milan. Även Rocco Commisso (ägare av NY Cosmos och Mediacom) uppges vara intresserad och också den som ligger närmast en deal med kineserna. Commisso är för närvarande god för 4,5 miljarder dollar enligt Forbes och är även uppbackad av banken Goldman Sachs. En överenskommelse uppges alltså vara nära, men ett stort hinder i förhandlingarna är amerikanens krav på att köpa 100% av Milan.

Imorgon väntas UEFA komma med sitt beslut angående en eventuell bestraffning och uteslutning ur Europa League. Ett beslut som kan påverka både den kommande säsongen och nästa för de rödsvarta. Det blir alltså en händelserik vecka för Milan härnäst..

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.