onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Krönika: Skammen har inga gränser

Krönika: Skammen har inga gränser

Jag önskar att jag skulle skriva en krönika om årets mercato. Vilka lagdelar som behöver förstärkas och vilka spelare som vore rätt för laget. Men fortfarande befinner vi oss i ingenmansland, vi vet inte vad som händer med vår klubb. Problemen är så mycket större än dem sportsliga. 

Sommaren började på ett katastrofalt sätt – UEFA kickar ut Milan från Europaspel. Detta skapade en cirkus i Milans organisation och många frågetecken riktades återigen mot ägaren Yonghong Li. Vem är han? Har han verkligen pengar? Och hur ska han betala tillbaka de 320 miljoner euro han lånade från Elliott fund?

Först och främst, Silvio Berlusconi är en idiot. Ja ja, jag vet, tack för allt och vi hade en fin tid tillsammans. Han var en enastående entreprenör med en speciell karisma, men han förstörde klubben dem sista åren. Påstår man att man är Milans största fan och bygger upp klubben bara för att sedan i princip lämna den i samma skick som man köpte den förr – då är man inte ens ett fan. I flera år ville han sälja klubben. Berlusconi med goda kontakter med Vladimir Putin, George W Bush och självaste Khadaffi – var Yonghong Li det bästa han kunde hitta? Kollade man inte upp hans konton, hans bakgrund? Jag menar, vi snackar om att köpa klubben med flest internationella titlar i världens största sport! Det är inte ett uppköp av Bertils skrädderi och kemtvätt. Nej, Silvio tog pengar och sprang. Då stod vi där med han – Yonghong Li – ingen vet någonting om honom. Inte ens Bloomberg och The New York Times kunde ta reda på det. Mannen existerar knappt. Är han Batman? Nej, jag tror inte det. Jag misstänker dock att Li håller på med en skum verksamhet, möjligtvis olaglig, möjligtvis för att komma runt den kinesiska staten. Han hade inga problem att pumpa in miljarder förra året och nu kan han knappt komma med 200 miljoner. Ibland går dina business bra, ibland sämre… Rena konspirationsteorier från min sida.

Nu rapporteras det om att Li ska sälja en andel av klubben till amerikaner som sedan ska ta över majoriteten av klubben. Seriöst, det här känns som sommaren 2017. Vilken jäkla Cirque du Soleil. Nu kommer vi förmodligen hamna i händerna hos giriga kapitalistiska amerikaner som saknar noll känsla för klubben och som bara ser + eller – på sina konton. För tillfället håller vi på bli rejält omkörda av våra konkurrenter. Napoli värvar Ancelotti, Roma Pastore, Inter värvar Nainggolan och Juve hela jädrans världen. Vi står där med svansen mellan benen. Alla måste erkänna att Paolo Maldini hade rätt om detta projekt. Jag vet inte om man kan ha mer respekt för den mannen. Maldini är för mig Milans president och den bästa representanten för klubben. Jag älskar dig Paolo. Om Maradona någonsin var en fotbollsgud så är Paolo Maldini den högsta av dem.

Den enda i Milanledningen som jag känner förtroende för är Fassone, han verkar vara en trovärdig man som vet vad man håller på med. Gällande det sportsliga så är jag inte övertygad av Mirabelli. Han köpte oss en giraff för miljoner. Om det åtminstone var en professionell giraff så hade jag sagt okej, men det är han minsann inte! Sedan är jag så trött på fans som försvarar André Silva som om han vore oskyldigt dömd för att vara värdelös. Det enda jag sett är att killen kan nicka bra. Han har fått sina chanser och blivit utklassad av en Primavera-spelare – hela säsongen. Jag ska inte gå in för mycket på spelarna för då blir jag bara ännu mer irriterad. Nu kommer jag låta lite som en hycklare, men jag vill säga detta: Sluta hata på spelare som ryktas lämna. Det är ett rykte, det är inte sanning. Jag har sett så många troll på internet som hatar på spelare som exempelvis Donnarumma och Suso. Om en bra spelare i Milan vill stanna kvar i klubben ni ska hylla dem och var glada. Ärligt talat, skulle du vilja vara kvar i klubben om du var i deras skor? Spelare som Romagnoli, Suso och Donnarumma har sina bästa år framför sig och skulle lätt kunna ta sig till bättre klubbar med klart bättre struktur samt få en högre lön. I skrivande stund ska vi vara glada med vad vi får behålla.

Till sist måste jag bara nämna UEFA. Dessa korrupta svin är så mätta av alla pengar från rika oljeshejkar att dem till och med kan börja utesluta en klubb som Milan. Helt plötsligt gäller FFP. När PSG köpte Neymar genom en swish-betalning på miljarder, då var det inga problem. Bara att en man som Michel Platini har lett UEFA:s arbete i flera år säger mycket om organisationen. Låt oss inte ens gå in på riggade lottningar i Champions League och TV-intäkter. FIFA är ännu värre. I många år nu har experter som Simon Bank och Erik Niva skrivit om hur charmen med fotbollen börjar alltmer försvinna. Diverse företag köper upp klubbar och gör om dem helt. Det är bara pengarna som styr numera.

Fotboll har alltid handlat om politik, men nu handlar den mer om politik än fotboll och då är inte bara vårt kära Milan illa ute utan hela jävla sporten.

Av: Ninjas-Gabriel Shemoun 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.