onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Cutrone: ”Jag har börjat kunna kontrollera mitt temperament”

Cutrone: ”Jag har börjat kunna kontrollera mitt temperament”

Patrick Cutrone slog igenom stort denna säsong och i en intervju i samband med en bokutgivning i torsdags berättade 20-åringen om sitt genombrott i Milan.

– Jag ser mig själv som en vanlig person. Kanske med lite mer tur än andra, men det är bara för att jag får ha mitt drömjobb. I 13 år har jag varit i Milan, men de första åren hade jag mycket problem och det var mestadels på grund av skolan slutade så sent på dagarna. Det gjorde att jag stressade mycket för jag behövde äta och sen ta mig direkt till träningen.

– Jag har alltid haft en stark vilja och min pappa har alltid varit min sida och givit mig råd. Jag är passionerad på planen och har många ”ritualer” jag måste göra innan matcher och träningar. Många unga talanger får en stämpel som ”fenomen”, men utan den rätta mentaliteten och beteendet kommer de inte att lyckas.

– Resan till A-laget? Jag hade turen att få träna med A-laget i sex månader innan jag blev kallad till någon match för första gången. Där upptäckte jag vilken nivå jag behövde ligga på och hur snabbt allting går på träningar och matcher. När jag förstod det så höjde jag min nivå.

– Jag blev ofta arg på mig själv i slutet av matcherna och speciellt när vi förlorade, men nu har jag börjat kontrollera mitt temperament. Den positiva sidan av detta är viljan att alltid vilja vinna och höja nivån på träningarna. Jag vill ge tränaren problem när han tar ut sin startelva. Jag vill spela varje match, även vänskapsmatcher oavsett om de är betydelselösa eller ej.

– Spela på andra positioner, till exempel yttermittfältare? Jag har aldrig gjort det förut och jämför man mig med exempelvis Suso, så är han på en helt annan nivå tekniskt. Jag kan jobba hårt för att lära mig en ny position och om Gattuso ber mig spela där, så gör jag det.

– Meddelande till unga spelare? De bör sätta upp en målbild och alltid försöka nå sitt mål, även om man misslyckas så har man i alla fall försökt..

– Debuten i A-landslaget var en stolthet för mig. Det var väldigt kul att få spela mot Argentina och jag kan inte förklara den känslan.

– FIlippo Gallis komplimanger? Det är kul att höra, Galli har alltid funnits vid i min karriär. Jag har mycket att tacka honom för. En Primavera-spelare som kan nå A-laget inom en snar framtid? Jag känner inte till så många längre, men någon som jag gillar är Bellanova. Han har imponerat mycket och visat bra saker de senaste  månaderna. 

– Värsta tillsägningen du fått? Oj haha, det är många. De mesta var i skolan dock, för lärarna ville att  jag skulle fokusera mer i skolan. 

– Med ett av de italienska ungdomslandslaget mötte vi Frankrike i en final. Då var det inte många av oss som hade erfarenhet från något A-lag, medan i stort sett hela Frankrikes trupp var ordinarie i sina A-lag i Ligue 1. Mbappe spelade också och han var den avgörande skillnaden i matchen.

Den gångna säsongen gjorde Cutrone 18 mål och sex assist på 46 matcher.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.