tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Fassone: ”Vi skulle kunna ha en ny arena klar 2022”

Fassone: ”Vi skulle kunna ha en ny arena klar 2022”

Igår talade Milans VD Marco Fassone till Milannews.its mikrofoner angående Serie A, B-lag och tanken att bygga en egen arena.

– Vi började fundera på en av anledningarna till varför det italienska landslaget börjat deklinera. Därför kom vi med förslaget att införa B-lag för att få fram unga talanger. Ungdomsakademin har alltid varit viktigt för Milan. Vi vill fortsätta på denna väg så att vi kan starta AC Milan B.

– När det kommer till B-lagen är det vi som presenterade detta förslag tillsammans med Juventus. I mitten av juli kommer beslutet om vi får en plats i Serie C eller inte. Genom att ha ett andra lag ger det oss möjligheten att utvärdera ungdomarna.

– Just nu är Juventus före oss, men vi måste lära oss från dem och deras framgångsrika modell. Att de har vunnit 7 scudetti i rad betyder att konkurrensen i Serie A är låg.

– Milan och Inter har befunnit sig i en svår situation som startade 2013. Inter ligger dock före oss. Under fem år har de gjort allt för att återvända till att vara konkurrenskraftiga, och de lyckades detta år genom att nå Champions League.

– Om Milan eller Inter väljer att lämna San Siro måste man göra det på ett bra sätt. Om vi följer de nya lagarna, kan vi ha tillstånd att börja bygga en ny arena inom 12-18 månader. Vi skulle då kunna ha en ny arena klar runt 2022-2023.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.