torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Supercup-finalen spelas i Saudiarabien?

Supercup-finalen spelas i Saudiarabien?

Idag håller Lega Serie A ett möte om var och när Supercoppa Italiana (”Supercup-finalen”) spelas. Det mesta tyder enligt MilanNews.it och Calciomercato.com på att matchen kommer att spelas utomlands i vinter. 

Kring julen 2016 möttes Milan och Juventus i Supercoppa Italiana där Milan efter en straffläggning drog det längsta strået och tog hem vinsten. Mario Pasalic som denna säsong var utlånad till Spartak Moskva blev då synonym med finalvinsten efter sin avgörande straff. Den gången spelades finalen i Doha (Qatar), men året efter när Juventus förlorade mot Lazio spelades finalen i Rom. Årets final var sedan tidigare planerad att äga rum i augusti, men efter dagens förhandlingar är det troligaste scenariot att matchen istället kommer att spelas i Saudiarabien. En av anledningarna till att matchen kommer att spelas där är enligt uppgifterna ekonomisk. Saudiarabien har enligt rapporterna erbjudit 7 miljoner euro där 45% av summan kommer att gå till vardera lag och 10% till förbundet.

Milan kvalificerade sig för finalen genom att komma två i Coppa Italia, medan Juventus vann Serie A. Vinnaren av cupen brukar vanligtvis möta vinnaren av ligan, men eftersom Juventus vann båda blir det Milan som står som motståndare i Supercoppa Italiana. Glädjande nyheter om finalen flyttas är dock att Calhanoglu kan spela matchen eftersom hans avstängning annars skulle gällt om matchen spelas i augusti. Nu missar han dock istället den första ligamatchen.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.