torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Bekräftat: Lega Pro inför reservlag för Serie A-klubbar

Bekräftat: Lega Pro inför reservlag för Serie A-klubbar

Det italienska fotbollsförbundet bekräftade idag genom före detta Milan-spelaren Alessandro Costacurta att man kommer tillåta Serie A-klubbar att från och med nästa säsong ha reservlag i det italienska seriesystemet. 

Denna fråga har varit på tal under en längre tid och nu har man till slut beslutat att likt den spanska och nederländska ligan införa reservlag. Barcelonas reservlag (Barcelona B) spelar denna säsong i Segunda División, men på grund av det spanska regelverket tillåts inte laget att flyttas upp till La Liga, då klubbens första lag deltar där. Dessa regler kommer även Italien efterfölja, vilket innebär att Milans reservlag aldrig kommer kunna spela i Serie A.

Från och med nästa säsong är det alltså möjligt att skicka in en förfrågan om att få registrera ett reservlag som börjar i Serie C (Lega Pro). Lagen kommer bestå av spelare under 21 år, med undantag för två spelare som får vara äldre än 23 år. Det är dock inte säkert att man efter sin registrering får tillåtelse att delta direkt, då man ersätter ett lag i Serie C som exempelvis inte skulle uppfylla kraven för att få delta i den divisionen (som det ser ut just nu). Det kommer inte heller gå att få ett Wildcard nästa säsong (men möjligt efteråt). Reglerna säger också att ett lag som registreras måste ha ett visst antal spelare som är tillgängliga för det italienska landslaget.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.