torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Höjdpunkterna från Milans bolagsstämma

Höjdpunkterna från Milans bolagsstämma

Under gårdagen höll Milan deras årliga bolagsstämma på Casa Milan i Milano. Marco Fassone fanns på plats där han pratade om Milans ekonomiska situation, UEFA, transfermarknaden och budgeten.

Återbetalning av skuld

Milan är säkra på att man kommer att ha en återbetalningsplan redo åt den kinesiska ledningen inom 30-40 dagar. Återbetalningen av Milans skuld ska vara simpel medans återbetalningen av Yonghong Lis lån är mer komplicerat.

Överenskommelsen med UEFA

Milans vice president David Han Li ska ha försäkrat UEFA under deras möte förra veckan att allt är under kontroll. UEFA kommer att ge ett beslut till Milan i slutet av maj om hur stora restriktioner man kommer få av Financial Fair Play (FPP).

Transfermarknaden

Det ska inte finnas några problem. Elliot (Fonden som Yonghong Li lånade pengar av) kommer att hjälpa Milan och har rätt att ta över om inte Yonghong Li lyckas betala tillbaka sitt lån. Fonden vill dock det bästa för Milan och kommer att se till att klubben mår bra om detta nu skulle hända. ‘

Sommarens transferfönster kommer dock se annorlunda ut. Man kommer att värva spelare med mer erfarenhet samt är man inte tvungen att sälja någon spelare för att balansera ut budgeten. Om man säljer en spelare är det på grund utav sportsliga anledningar. Lönetaket för spelare behöver inte sänkas heller, detta gör en flytt till Milan mer attraktivt för toppspelare.

Budgeten

Milan har för tillfället förluster på cirka 80-90 miljoner euro. Klubbens mål är att minska förlusterna till cirka 55 miljoner euro till nästa år. Skulle Milan kvalificera sig till Champions League under nästa säsong skulle ekonomin gå jämt upp.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.