torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Att hålla på motståndarna
Ett år till med ångest

Att hålla på motståndarna

Säsongen för Milan kan med fyra omgångar kvar redan summeras.

Spektakulär blev den inte.

Eftersom vi spelar final mot redan Champions League-klara Juventus i Coppa Italia väntar Europa League nästa säsong och personligen ser jag fram emot den. Det är den enda titel vi inte vunnit och hellre ser jag detta Milan ge sig på Europa League än Champions League. Även om vi skulle köpa loss två, tre spelare är vi inte redo för Champions League. Visst skulle vi kunna plocka några poäng mot ett Cypriotiskt lag, ett Belgiskt kanske till och med ett Portugisiskt. Men så fort vi mötte kvalificerat motstånd skulle det visa sig att vi ligger långt bakom toppen just nu. Vi har för det första inte tränaren som kan mäta sig mot toppen.

Gattuso har passionen, viljan, glöden och förmågan att elda igång sia spelare. Men låt oss vara ärliga, han har inte kompetensen att mäta sig mot de riktigt stora strategerna. Det krävs lite mer än sammanbitna käkar, ihärdigt rusande efter sidlinjen ropandes direktiv ut mot planen och en kaxig attityd under presskonferenser för att kunna slå topp 40 klubbar i Europa över två möten.

Och hellre en hyfsad chans nå final i Europa League än ganska givet att vi åker ut senast kvartsfinal Champions League. Naturligtvis går det att påstå CL ger mer pengar men jag tittar inte på fotboll för pengarna. Jag tittar på fotboll för fotbollen och det är personligen intressantare se Milan möta en klubb de aldrig mött, än se dessa ständiga upprepningar av samma klubbar som möts i CL.

Så det är där vi befinner oss. Vi Milan. I nivå med Everton, Hoffenheim, Real Betis och Feyenoord.

Jag är faktiskt inte särskilt upprörd över det. Det kommer en guldålder igen, förr eller senare. Man har varit sur, bitter, ledsen, förbannad och uppgiven över ännu en medioker säsong. Men det har lagt sig nu. Fokus just nu är

I) Att vi tar titeln från Juventus i Coppa Italia
II) Att inga spelare i Milan blir långtidsskadade under de sista matcherna
III) Att Inter tar poäng mot Juventus imorgon lördag och Napoli vinner resten av sina matcher. Alternativt har Juventus kvar även match mot Roma kvar och visst kan I Giallorossi ta någon poäng där. Oavsett skulle det ultimata vara om Juventus tappar poäng i någon av de matcherna, en, samtidigt som Napoli vinner sina så att skillnaden vid säsongens slut endast är en usel poäng till Napolis fördel.

Så där befinner jag mig, håller på motståndare bara för att se Juventus snubbla sönder sig och med vinst för oss i Coppa Italia, vinst för Napoli i ligan innebär det (om jag har mina fakta rätt i huvudet) att Juventus inte vinner någon titel alls i år. Lazio vann ju nämligen Supercoppa Italian mot just Juventus. Och när hände det senast att tjuriga kossan gick en säsong utan någon titel alls?

Den utgången skulle jag njuta av. Nästan värd en whisky och cigarr fira med om det sker. Men då måste jag hålla på Inter, Roma och Napoli några veckor framöver. Och att vi själva på något sätt kan få till det en enda match. Den där finalen.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.