torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Vi vill kvalificera oss för Champions League”

Gattuso: ”Vi vill kvalificera oss för Champions League”

Inför morgondagens match deltog Milans tränare Gennaro Gattuso på dagens presskonferens. Bland annat talade han om sin kontraktsförnyelse, matchen mot Sassuolo och målen för denna säsong. 

Målen för denna säsong?
– Vi har haft två mycket svåra matcher nu, där vi gjorde vår bästa insats mot Juventus. Vi har fortfarande samma mål som tidigare. Vi vill kvalificera oss för Champions League. Så länge det är matematiskt möjligt så kommer vi inte ge upp. Vi är ett ungt lag och vi måste motivera oss själva inför varje match.

Sassuolo?
– Sassuolo är ett lag som ofta har en fast matchplan att följa. När de anfaller så skadas man. Vi måste spela en teknisk fotboll, men de kan lätt skapa problem för oss. De har ett bra försvar, men jag är mer rädd för deras kontringar.

Truppen?
– Det finns mycket att förbättra både tekniskt och kollektivt. Jag får känslan att mitt budskap i omklädningsrummet är klart och utan några frågetecken. Jag känner mig lugn och det här har alltid varit en professionell grupp. Ju mer folk kritiserar mina spelare, desto fler chanser kommer de få.

Nya kontraktet? 
– Ingenting har förändrats. Det krävs lite i fotboll, skulle jag förlora tre matcher på raken så hade jag åkt ut med huvudet före dagen efter. Jag känner en stor vilja, men också en stor press. Det finns mycket som måste förändras och utvecklas. Champions League? Vi måste först säkra Europa League-platsen. Vi måste också se bakåt och undvika enkla misstag.

Startelvan?
– Suso har gjort ett fantastiskt jobb och han länkar bra med resten av mittfältet. Han har mer att ge, men han bidrar till en bra balans i laget. Han spelar som en ledare och är alltid tillgänglig för laget. Donnarumma har mycket mer att ge. Han har gjort saker tidigare i karriären som han nu vant sig vid. Förutom några små misstag så är jag nöjd och jag har stor respekt för honom. Bonaventura har unika egenskaper som krävs för att spela på mittfältet. Jag är nöjd med mina spelare och vänta er inte någon revolution nästa sommar.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.