torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Çalhanoğlu: ”Jag kommer fortsätta att kyssa emblemet”

Çalhanoğlu: ”Jag kommer fortsätta att kyssa emblemet”

Hakan Çalhanoğlu satte sig igår ned med Corriere della Sera för en längre intervju. Bland annat talade han om flytten till Italien, Gattuso och morgondagens motståndare Juventus. 

– Efter mitt mål mot Chievo så kysste jag Milan-emblemet. Från och med nu kommer jag att göra det när jag gör mål. Jag gjorde det aldrig i mina tidigare klubbar, varken med Hamburg eller Leverkusen.

– Redo för Juventus? Jag hoppas det, mitt självförtroende har växt. Jag mår bra både på och utanför planen. Vi har spelat bra de senaste månaderna, men det är nu de avgörande matcherna kommer. Vi måste vinna. Det är inte viktigt huruvida jag gör mål eller inte. Mål på frisparkar? Det är mycket press när man står där redo för att skjuta. ”Punizione” (Frispark) var nog det första ordet jag  lärde mig när jag kom hit. Alla säger hela tiden: ”Hakan skjuter och gör mål”. Jag känner till statistiken, i Tyskland gjorde jag 15 mål på frispark. Motståndarna vågade inte tackla mig då de visste att jag skulle göra mål på frisparken.

– Rädsla för Allianz Stadium? Jag har spelat på Camp Nou förut och jag tycker att San Siro är mer eller mindre detsamma. Vi måste spela som ett lag och om vi gör det så kan vi vinna. Det är ett bra lag vi möter med många bra offensiva krafter som till exempel higuain, Dybala och Pjanic.

– Med Gattuso har vi lärt oss att spela som en enhet. Varför vi inte gjorde det förut? Vi ställde den frågan till oss själva också. Det var många nya spelare, ansikten och karaktärer. Det tar tid att bli tajta och bli vänner med varandra. Till exempel så vet jag nu precis hur Suso och Bonaventura vill spela och jag förstår deras rörelsemönster.

– Ett bättre Milan utan Montella? Det här är fotboll och alla har sina egna metoder, spelsystem och filosofier. Småsaker kan göra stora skillnader för att en spelare skall bli bättre eller sämre. Hittat min roll i laget? Jag hade spelat på den här positionen (vänsterytter) tidigare i Leverkusen och gjort det bra. Jag har en bra relation till Rodriguez och Bonaventura på planen.

– Gattuso? Han vill att vi ger 101% på träningarna och det gillar jag. Laget har börjat spela bra fotboll och för min del har han hjälpt mig mycket. Han gav mig förtroende och sade till mig att jag hade för mycket att tänka på och att jag skulle frigöra mig själv och endast fokusera på att spela fotboll. Han gjorde mig mentalt starkare, men det är inte bara hans förtjänst. Alla tränare har hjälpt till, även mina lagkamrater, samt Mirabelli och Fassone.

– Mina största svårigheter när jag kom hit? Jag hade aldrig spelat utanför Tyskland och jag kände inte till språket. Min första månad var svår, min fru och jag bodde på hotell och hade inget eget boende. Nu är allting bättre och jag bor bara några minuter från Milanello. Jag gillar Milan och har bland annat besökt Duomo di Milano som är vacker. Det finns många butiker runt omkring som min fru kan shoppa i. Vad jag gör hemma? Jag gillar att vara hemma och min fru lagar jättegod mat. Mycket tid spenderar jag med min hund Duman som är en Weimaraner. Han är bra på att påverka mitt humör.

– Vilken lagkamrat jag umgås mest med? Rodriguez pratar ju tyska, men Borini har också hjälpt mig med italienskan. Jag har också spenderat mycket tid med Conti på hotellen. Jag är tacksam för att jag föddes i Tyskland och fick lära mig spela fotboll där, men Turkiet är mitt hem och där jag har min familj.

– Vad Savicevic sade till mig när vi träffades? ”Skjut”, han sade att jag skulle skjuta mer på mål. Han var en fantastisk fotbollspelare.

– Förlusten mot Arsenal? Jag lärde mig att domare kan påverka matcher, men också att man måste ge allt till den sista minuten om man skall kunna vinna. Man skall aldrig ge upp.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.