söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Bonaventura: ”Nu finns det ingen förvirring i laget längre”

Bonaventura: ”Nu finns det ingen förvirring i laget längre”

Milans mittfältare Giacomo Bonaventura intervjuades igår av Corriere dello Sport, i intervjun talade han om tränarbytet, vilka konsekvenser det givit och hur det mesta har blivit bättre efter Montellas tid i klubben.

– Många fans vill säkert se någon som Guardiola som tränare eller någon som är ansedd som en tränare av världsklass. Gattuso har däremot ingen att behöva vara svartsjuk på. Han är väl medveten om vad som bör krävas av spelarna när man tränar på Milanello. Att behöva byta tränare ytterligare än gång skulle göra det ännu svårare för spelarna.

– Gattuso har infört ett nytt sätt att träna jämfört med Montella. Intensiteten är mycket högre, med mindre pauser och nivån har höjts mycket. Rino är passionerad och för att vara ärlig så har viljan att utvecklas smittat av sig på oss spelare. Han är väldigt bra på att motivera de spelare som har spelat mindre än andra och han lämnar ingen vid sidan av. Gattuso förtjänar att få några fler superstjärnor i laget.

– Det viktigaste beslutet han har tagit hittills är att återgå till en formation med fyra försvarare, nu har vi äntligen en fast formation som vi kommer att jobba med framöver. Nu finns det ingen förvirring i laget längre utan idéerna är klara för alla.

– Det är jobbigt för spelarna när man byter formation och tränare. Vi har haft alldeles för många förändringar i laget de senaste åren.

– När viktiga spelare försvinner så blir ens position lidande. Det är vad som hände med Montella i början av säsongen. I mitt fall så fick jag inte tillräckligt med tid för återhämtning efter min skada. Europa League startade och jag var tvungen att spela nästan hela tiden trots att jag knappt var skadefri. Det gjorde att jag inte kunde ge 100%.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.