söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Kessié är bättre än vad jag någonsin var”

Gattuso: ”Kessié är bättre än vad jag någonsin var”

Ett pressat Milan lyckades idag besegra Cagliari med uddamålet. Efter matchen träffade Milan-tränaren Gennaro Gattuso pressen. Förutom matchen pratade han om Kessiés kvalitéer och det tuffa spelschemat.

Målvakten Gianlugi Donnarumma fick kritik för sitt ingripande vid Cagliaris ledningsmål. Milan tränaren var dock förlåtande mot talangen.

– Det var ett misstag vid målet, men när det fortfarande var 1 – 0 höll han kvar oss i matchen med mirakelräddningar, sådana saker jämnar ut sig, sade Gattuso till Mediaset Premium.

– Spelarna som jublade efter slutsignalen? Det var inte mycket att hurra över, vi hade lika väl kunnat tappa segern i slutet av matchen. Mot Benevento släppte vi in ett mål och blev hånade. Vi måste förändra vår mentalitet angående detta.

– Vi måste ta det en match i taget och sen får vi se var vi står. Vi jobbar hårt, killarna förtjänar beröm och vi fortsätter att utvecklas. Jag är nöjd med insatsen allt som allt, men vi måste höja vår koncentrationsnivå. Vi var lite trötta i slutet, men vi börjar spela lite fin fotboll.

Kessié blev dagens matchvinnare. Med sina två mål vände han matchen till Rossoneris fördel. Gattuso snålade inte med lovorden.

– Kessié är en mycket bättre spelare än vad jag någonsin var, eftersom han har sju eller åtta mål per säsong i sig. Men vi måste fokusera kollektivet inte på individerna.

Inför matchen var det många som hoppades att André Silva skulle få chansen från start. Men Milan-tränaren valde att satsa på Nikola Kalinic som anfallsspets.

– Vi har 11 matcher de kommande 43 dagarna, det kommer komma möjligheter för alla spelare, inklusive André Silva. Om han inte spelar är det beslutet som jag har tagit. Han är en ung talang och han behöver bara utvecklas på några få områden.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.