söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Det är mitt jobb att få ut maximalt av André Silva”

Gattuso: ”Det är mitt jobb att få ut maximalt av André Silva”

Gennaro Gattuso höll idag presskonferens inför morgondagens match mot Cagliari. Han pratade om det positiva med uppehållet. Hans första tid som Milantränare och om vad han vill göra med truppen. Han passade också på att hylla Ronaldinho som i dagarna valde att lägga skorna på hyllan.

Laget?
Spelarna har gjort det jag sagt till dem att göra under uppehållet, det är vi väldigt nöjda med. Vi behövde det här uppehållet, en andningspaus för att ladda batterierna både fysiskt och mentalt. Spelarna har uppfört sig proffsigt, vilket vi förväntade oss. Det är vår plikt att fortsätta på samma sätt som vi lämnade. Vi hoppas kunna fortsätta på samma sätt som vi gjort de senaste matcherna, jag tycker vi har spelat riktigt bra.

Cagliari?
Cagliari har ett bra kontringsspel, de har snabba, intressanta och unga spelare. De är tuffa att möta ur en fysisk synpunkt. De är i bra form och vi måste vinna så många dueller som möjligt. Kom ihåg att de vann mot Atalanta borta och gjorde en bra match mot Juventus. Vi måste göra en riktigt bra match för att få med oss ett positivt resultat.

Förbättringar?
Vi håller på att förändra våran mentalitet. Jag vet att det inte är nog men vi måste tänka på hur vi betedde oss i början. Det räckte med ett misstag för att vi skulle börja vackla, det är något som måste förändras, tillsammans med avslut och att stänga matcherna.

Anfallarna?
Jag är medveten om antalet mål som våra anfallare har gjort. Vi måste jobba med killarna och vi har faktiskt tränat individuellt med var och en av dem. Det är också ett psykologiskt problem. När de lyckas göra ett eller två mål kommer det att bli lättare. André Silva är väldigt beslutsam. Det är mitt ansvar att ha modet att ge han chansen från start. Han är ung och han måste fortsätta utvecklas som anfallare. Många klubbar knackade på vår dörr och visade intresse för André, men klubben visade var man stod. Det är mitt jobb att hjälpa honom att prestera maximalt.

Biglia och transfermarknaden?
Jag vill inte prata om individuella spelare. Alla spelare i truppen är viktiga. Vi har 11 matcher på 43 dagar. Jag är inte den som upptäckte Biglias värde, det är ingen slump att han är argentinsk landslagsman. Jag är nöjd med att jobba de spelare jag har. Jag vet om styrkorna och svagheterna hos de här killarna och jag vet att några har mer att ge. Jag har sagt till ledningen att jag vill fortsätta jobba med truppen som vi har nu.

Locatelli?
Jag pratade med ledningen om hur viktig han är för oss. Han är en av spelarna från 98-klassen. I den viktigaste matchen under säsongen – derbyt i cupen – startade jag med honom. Han måste fortsätta utvecklas men jag vill att han gör det här med oss. Han har allt som krävs för att bli en stor spelare.

Hans egen framtid?
Jag måste vinna matcher och få laget att spela bra. Jag jobbar från dag till dag, bara tiden kan utvisa vad som kommer att hända. Jag känner mig hemma här.

Hans första två månader som Milantränare?
De här killarna är riktiga proffs och det förväntade jag mig inte. De visade stor vilja från början. Vi har en ung ledarstab och jag förväntade mig att vi skulle få kämpa mer. Alla här på Milanello har varit fantastiska och jag vill rikta ett stort tack till dem.

Ronaldinho?
Han var en kille som alla älskade. En av de tio bästa spelarna i världen. Som person var han älskad av alla, aldrig arg och alltid leende. Hatten av för honom!

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.