torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Borgmästare Sala: ”När får jag ett svar angående San Siro?”

Borgmästare Sala: ”När får jag ett svar angående San Siro?”

Igår uttalade sig Milanos borgmästare Giuseppe Sala om framtiden för San Siro och Milano-klubbarna i en intervju med Sky Sport Italia. 

För ungefär två år sedan övergav Milan sitt arenaprojekt som drivits på av Silvio Berlusconis dotter Barbara. Planerna för att lämna San Siro, som inte ger några större inkomster i och med att arenan ägs av staden Milano och dessutom delas med rivalen Inter finns därför kvar och Fassone har upprepade gånger talat om framtiden i en ny arena. Samtal mellan borgmästare Giuseppe Sala, Milan och Inter har under hösten skett och även planerats inför de kommande halvåret. Sala tycker dock att framförallt Milan velar lite för mycket kring ärendet och uttalade sig om detta igår i en intervju med Sky.

– Det idealiska valet av klubbarna skulle vara om de samarbetade, men Milan vill helst ha en egen arena och det har jag förståelse för. Vi har erbjudit Milan tid att fundera kring ärendet, men i slutändan måste man också ta ett beslut. Jag personligen gillar San Siro.

– Vi har gett Milan några förslag på tillgängliga områden för att bygga sin arena, exempelvis i de sydöstra stadsdelarna Rogoredo och Porto di Mare. Jag tycker att det räcker med 2-3 månaders betänketid för Milan, sen vill jag ha ett svar. Områdena vi har föreslagit är förorter, men väl länkade till staden. Det är svårt att få plats med en ny arena i centrala Milano.

Milan verkade inte helt nöjda med att Sala släppte detta uttalande till allmänheten och svarade med ett uttalande på sin hemsida.

”Som svar på borgmästare Salas uttalande om Milans framtid med San Siro eller ej, vill vi förklara att vi aldrig har sagt att vi aldrig uttryckt vår vilja att överge San Siro. Även om vi självklart tycker att det är viktigt att ha vår egen arena som inte delas med andra klubbar. Vi anser att ett så pass stort beslut som detta måste diskuteras och analyseras noggrant innan man kan ge ett svar. Av denna anledning har vi inlett dessa samtal. Endast efter noggranna samtal kan vi ta ett beslut.”  

Giuseppe Sala var även snabb att ge en respons på Milans uttalande via Twitter:

– Låt oss göra detta enkelt: Jag tror att San Siro behöver moderniseras både för fans och turister. Jag behöver därför veta när Milan kan ta ett beslut över huruvida de vill stanna på San Siro eller tillsammans investera i San Siro.

Även Inter gav sig in i diskussionen på Twitter och svarade Sala på detta vis:

– Som du säger har vi investerat mycket tid och resurser i San Siro och vår plan är densamma som för 18 månader sedan. Förvänta dig en diskussion med alla aktörer inblandade inom en snar framtid för att reda ut detta.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.