torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Redaktionens spelarbetyg: Milan – Crotone

Redaktionens spelarbetyg: Milan – Crotone

Donnarumma: 3 – Stabil matchen igenom och stod för ett par avgörande räddningar. Alltid på tårna. Super Gigio.
Calabria: 3 – Utmärkt presspel och vinner ofta duellerna. Fyller på bra och alltid ett alternativ för Suso att spela på.
Bonucci: 3,5 – Stod för matchens enda mål och var högst inblandad i dem två bortdömda målen. Matchens lirare. Äntligen fick vi se hans målgest i Milantröjan.
Romagnoli: 3 – Stabil matchen igenom och väl inte särskilt mycket att göra.
Rodriguez: 2 – Sköter sig defensivt, men offensivt är Ricardo förutsägbar och extremt enbent. Spelar ofta hem och kommer aldrig igenom på sin vänsterkant. Måste börja höja sig.
Kessie: 3 – Unik spelare i detta Milan. Stark och löpvillig, box to box. Kommer till en del avslut och fick sitt mål bortdömt. Bör dock vara försiktig mitt sitt passningsspel på mittplanen, då han ger bort alltför ofta bollen till motståndarna.
Biglia: 2 – Biglia-Milan som vi är vana att se och inte Biglia-Lazio. Har en hel del att jobba på och kan mycket bättre.
Bonaventura: 3 – Var så nära att fira sin hundrade Serie A-match med Milan på ett delikat sätt. Nästan målskytt idag, men en bra insats av Jack.
Suso: 3 – Som vanligt Milans lungor offensivt. Verkade riktig hungrig och spelsugen idag, men fick aldrig riktigt till det med avsluten.
Cutrone: 2,5 – Inget mål idag för 20-åringen, men den grabben har hjärta verkligen. Sliter nonstop, offensivt och defensivt. Till skillnad från Kalinic vinner han väldigt många frisparkar och får laget att flytta upp. Härlig spelare.
Calhanglou: 3 – Blir bättre och bättre för varje match. Har växt under Gattusos ledning. Hade ett par skottlägen, men fick inte till det. Utvecklas åt rätt håll. Milan behöver honom.

Kalinic och Locatelli spelade för kort tid för att bedömas.

Gattuso: 3 – Ställer upp med rätt elva. Laget skapade massor med målchanser och borde ha vunnit med fler mål. Trivs i San Siro, precis som han gjorde som spelare. Milan har vunnit 3 av 4 matcher på hemmaplan under Gattusos ledning (Bologna, Inter och Crotone).

Domaren: Katastrof. Man måste slänga in ett par ord om honom. Tilläggstiden med 7 minuter var fullkomligt tokigt och otroligt anmärkningsvärt. Kessies bortdömda mål, var Bonucci verkligen offside? Vi fick inte se någon repris med offside-linjen. Mål och sedan bortdömt för VAR. Det jag ofta reagerar på med VAR är när ska domaren använda sig av systemet? Varför användes det inte vid Bonuccis andra mål? Då var det klart att det skulle blåsas bort, no VAR needed. Liknande såg vi när Milan mötte Napoli borta. Linjedomaren lyfte flaggan för offside, men domaren bestämde sig för VAR och kunde via det konstatera att det var en tveksam onside. 1-0. Vid Zielinskis 2-0 mål lyftes ingen flagga för offside, fastän det var oerhört misstänksamt. Då skulle ingen VAR kollas. Det måste bli mycket tydligare för när VAR ska användas. Just nu känns det som att domarna bara går på känsla och protester, eller?

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.