torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Jag är Milans minsta problem”

Gattuso: ”Jag är Milans minsta problem”

Idag stod Milan-spelarna för ännu en otillräcklig insats när man föll mot Atalanta på San Siro med 0-2. För en stund sedan intervjuades Gattuso av Mediaset Premium, och enligt honom är inte han själv det stora problemet till de uteblivna resultaten. Han vill inte heller att dagens ska Milan ska jämföras med den mästarklubb som man en gång varit. Läs hela intervjun nedan:

– Många saker gick inte vägen ikväll, dock hade vi rätt inställning i början av matchen. När vi väl hamnade i underläge blev det en jobbig uppförsbacke.

– Det är en komplicerad situation. Fansen protesterar och vi kan inte fortsätta säsongen såhär. Men jag ser inte någon spelare som inte ger sitt yttersta. Jag ser människor som ger allt, men tydligen är vi ömtåliga.

– Idag är jag Milan-tränaren, men jag är det minsta av våra problem. Det handlar inte bara om spelarnas fysiska nivå, utan även om det psykologiska. Det vi gör är inte tillräckligt. Vi måste bli ett team och för att bli det måste vi göra färre misstag. Om jag såg mig själv som problemet så skulle jag avgå omedelbart. Om jag trodde att spelarna inte var bakom mig så hade jag avgått, men det handlar inte om det. Vi saknar beslutsamhet och hunger. Jag tycker även att vi ska sluta göra jämförelser med dåtiden. Det var andra spelare och en annan klubb. Vi måste fokusera på nuet, en situation full av problem som vi måste hitta en väg ut ur tillsammans.

Milan har hamnat i underläge åtta gånger denna säsong och förlorat i samtliga av dessa matcher. Aldrig har man lyckats knipa någon poäng efter underläge. Gattuso ser kollektivet som problemet, man måste spela som ett lag.

– Vi försöker alltid förklara varför saker och ting går emot oss, men ibland gör vi misstag som skapar dessa situationer. När jag säger att vi inte är ett team, så menar jag det, och jag kan se det. När vi hamnar i svåra lägen så reagerar vi inte. Det är fakta. Det är inte individuella spelares fel.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.