torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Jag har inga problem med Gigio”

Gattuso: ”Jag har inga problem med Gigio”

Inför morgondagens match mot Hellas Verona intervjuades Milans nya coach Rino Gattuso av Milan TV. Under intervjun talades det bland annat om den det nya spelsystemet, relationen till Gigio Donnarumma och kommande Europa League-motståndaren Ludogorets. 

– Vi vill avancera till nästa runda i Coppa Italia, vi måste även om det blir en svår match imorgon. Rotering i truppen? Vi måste ta hänsyn till att vissa spelare har fått mycket speltid på sistone. Vi får se efter dagens träning. För tillfället är det bättre att spela med fyra backar, då det känns säkrare. I de senaste matcherna gav vi för stora ytor till motståndarna. Vi har mycket att jobba med för att utvecklas. VAR? Det kunde ha använts mot Benvento när Romagnoli blev utvisad trots att han inte nuddade motståndaren.

– Vinster ger oss motivation, intensitet och vilja. Vi behövde verkligen vinsten mot Bologna, men vi har ändå mycket att förbättra. Fansen hjälpte oss mycket i söndags, de vet hur man skapar en fantastisk atmosfär. Genom vinster måste vi övertyga fansen. Jag vill tacka er för er hjälp så här långt. Spelarna har tränat hårt och ger allt på träning.

Idag kom rapporter om att Milan inte skulle ha lagt in en utköpsklausul i Donnarummas kontrakt trots allt. I nuläget är det ingen som vet säkert med flertalet cirkulerande rapporter som hävdar olika saker. PSG har ryktats vilja värva målvakten i vinter alternativt i sommar och skulle rapporterna stämma så kan Milan själva bestämma priset för italienaren. Milan uppges däremot inte vilja sälja Donnarumma och Gattuso talar i intervjun om att 18-åringen trivs i klubben.

– Donnarumma mår bra. Han har spelat mycket och reagerar starkt när vi inte har vunnit. Från min sida har jag absolut inga problem med honom. Fassone och Mirabelli kommer att tala om vi skulle ha några problem. Jag har kontakt med Gigio varje dag och ser en tystlåten kille som hatar att förlora. Han var ledsen efter matchen mot Benevento. Om han startar imorgon? Jag vet inte. Storari? Han fick en smäll mot vaden, så vi får se imorgon.

– Europa League? Vårt fokus ligger på Hellas Verona nu, sen får vi tänka på Ludogorets. De (Ludogorets) kanske inte har någon vidare historia, men de har tekniska talangfulla spelare. Vi kommer ha en fördel i och med att de har haft två månaders uppehåll när vi möter dem.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.