söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Nytt konsortium vill köpa Milan?

Nytt konsortium vill köpa Milan?

I våras genomfördes det ”efterlängtade” köpet av Milan av klubbens nya ägare Yonghong Li med sitt konsortium. Trots detta briserar det redan uppgifter om att ett nytt konsortium planerar att köpa loss klubben. 

Efter en mycket lång period av förhandlingar mellan kineserna och Berlusconi blev försäljningen till slut ett faktum i våras. Men detta medförde inte bara en dans på rosor för klubben och fansen. Visserligen satsade man hårt på mercaton i somras och handlade för över 2 miljarder svenska kronor, men problemet att Li och hans investerare i nuläget ej kan föra ut pengar från sitt hemland Kina kvarstår samt att lånet av Investeringsbolaget Elliot måste återbetalas. Skulle man inte lyckas med detta så kan Elliot komma att ta över klubben (läs mer om detta här: http://www.milansverige.se/arkiv/58956).

Kineserna har hittills knappt avvarat ett år som ägare av klubben, men kan nu redan komma att sälja Milan vidare. Enligt Calciomercato.com är ett arabiskt konsortium intresserade av att köpa klubben. I nuläget är det fortfarande osäkert om Saudi Fawaz Abdulaziz AlHokair Group (företaget bakom konsortiet enligt Telelombardia) bara vill investera i klubben eller om man faktiskt planerar att köpa ut hela Milan. I nuläget skall inga samtal ha skett mellan parterna om man skall tro Il Sole 24 Ore, men enligt samma källa är araberna bland annat sugna på att medverka i en potentiell konstruktion av Milans nya arena.

På denna front har Milan nyligen fått besked från Milanos statsminister om några olika potentiella platser för ett arenabygge, men man kan också komma att köpa ut San Siro. Skulle detta ske så delar man troligtvis på intäkterna med Milan samtidigt som man också har planer för att upprusta arenan. En av platserna en framtida arena skulle kunna befinna sig på är Sesto San Giovanni (en plats där Saudi Fawaz Abdulaziz AlHokair Group redan arbetar med ett projekt inom fastighetsförvaltning).

I länken kan du läsa mer om Saudi Fawaz Abdulaziz AlHokair Group: https://www.forbes.com/profile/fawaz-alhokair/

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.