söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Zambrotta: ”Det var ett smart beslut”

Zambrotta: ”Det var ett smart beslut”

Den före detta Milan-spelaren Gianluca Zambrotta talade i en intervju med La Gazzetta dello Sport om Milans beslut att sparka Montella och ersätta tränaren med Gattuso. 

Zambrotta som representerade Milan mellan 2008-2012 och för närvarande är assisterande tränare till Fabio Capello i Jiangsu Suning i Kina talade bland annat i intervjun om sin forna lagkamrat Gattusos personlighet, förmåga som tränare och vem han liknar som tränare.

– Om man tänker utifrån förutsättningarna samt Gattusos känslor för klubben så är det här knappast någon överraskning. Med tanke på vad Milan spenderade under sommaren och antalet motgångar den senaste tiden så var detta inte ett oväntat agerande. Det var ett smart beslut.

– Jag är ju också tränare nu så jag vet hur det känns när tränaren är den som först får betala. Däremot är det väldigt kul att Rino får den här chansen. Han har givit så mycket till Milan och känner till klubbens historia väl. Han kommer att sprida den rätta mentaliteten i klubben.

– Han vet hur man får alla spelare att ge 100% för laget, även i svåra tider, och hans karaktär får man på köpet.

– Karriären har gått via Pisa, Kreta och Palermo och som person är han inte rädd för något, det är en viktig egenskap i den här branschen. Jag har känt Rino väldigt länge som spelare, men inte som tränare. Jag är dock rätt säker på att han inte har förändrats särskilt mycket under den här tiden.

– Vem han liknar som tränare? Capello, båda har karisma och vågar säga vad dem vill och tycker öga mot öga. Några av mina forna lagkamrater var tränare redan som spelare, exempelvis Guardiola, Conte och Deschamps. Gattuso är mer motiverande, men det motsäger inte att han inte kan bli en bra tränare i framtiden. Jag tror att spelarna kommer att ”slänga sig i elden för honom”. Det finns många sätt att vinna, men Gattuso har säkerligen sitt eget sätt.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.