onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso: ”Detta är en viktigt dag för mig och jag känner ett stort ansvar”

Gattuso: ”Detta är en viktigt dag för mig och jag känner ett stort ansvar”

Igår presenterades Gennaro Gattuso som Milans huvudtränare efter att man sparkat Vincenzo Montella efter matchen mot Torino. Den gamle mittfältsgeneralen talade bland annat om sina känslor, laget och hur man ska få spelarna att prestera. 

– Det är en viktig dag och jag känner ett stort ansvar. Jag är helt övertygad om att vi har ett riktigt bra lag som helt enkelt inte presterat till 100%. Vi har många landslagsspelare men även unga spelare. Vi befinner oss i en svår period, men jag är positiv för vi har allt som krävs för att lyckas.

– Jag funderar på ett tremannaförsvar, men det beror på vilket lag vi möter och så vidare. Montella? Jag kommer bra överens med honom, även fast vi har olika spelstilar. Han gillar att ha bollinnehav och flytta runt bollen, medans jag gillar att spela framåt.

Den nye rödsvarta tränaren fick frågan om placeringen i ligan och hur man ska ändra på måltorkan.

– Jag vill tänka på en match i taget, vi måste fokusera på Benevento och vi måste tänka att det är en VM-final. Just nu är den psykologiska delen prio ett.

– Alla lag jag har tränat har alltid släppt in få mål men då har vi även gjort väldigt lite mål. Måltorkan är något vi redan har börjat jobba med för självklart måste vi göra fler mål.

Gattuso fick även frågan om hur det kändes att lämna sin uppgift som tränare för Milans Primavera (U-19).

– Grabbarna i U19-laget är riktigt duktiga och de har ett viktigt lag. Det var tråkigt att lämna dem, jag har aldrig haft något problem med någon. Jag hade önskat att jag fick slutföra mitt arbete där men jag skulle vilja tacka dem för jag har lärt mig otroligt mycket.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.