söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Gattuso ny Milantränare – Fem klubbar på fyra år

Gattuso ny Milantränare – Fem klubbar på fyra år

Milans nya tränare Gennaro Gattuso har rönt stora framgångar med Rossoneri som spelare. Kan han göra det som tränare? Hans karriär vid sidlinjen talar inte till hans fördel.

I morse kom beskedet att Milan har valt att sparka Vincenzo Montella. Den som har fått uppdraget att ta över efter honom är Gennaro Gattuso, som tidigare var tränare för Milans Primavera-lag. Gattuso hade en lång och framgångsrik karriär med Milan som spelare och var med och bärgade många titlar till klubben. Efter spelarkarriären har han satsat på att bli tränare, med ett blandat resultat.

Efter 13 år i den rödsvarta tröjan valde Gattuso att lämna för det schweiziska laget FC Sion, efter ett halvår som spelare tog han över som spelande tränare han tränade laget i tolv matcher och lyckades vinna tre av matcherna. Efter säsongen fick Gattuso sparken från Sion.

Han fortsatte sin tränarkarriär i det ständigt turbulenta laget Palermo, som siktade på att ta sig tillbaka till Serie A efter att ha åkt säsongen innan. Hans karriär i den sicilianska klubben blev inte långvarig, han fick lämna klubben efter bara sex matcher i Serie B. Hans facit blev två segrar, en oavgjord och tre förluster. Efter att Gattuso lämnade lyckades klubben, med den nya tränaren Giuseppe Iachini, vinna serien.

Under sommaren 2014 tog Gattuso sitt nästa tränaruppdrag. Den nya klubbadressen blev OFI Kreta. Klubben hade stora ekonomiska problem och Gattuso lämnade klubben efter ett halvår som tränare. Det mest minnesvärda är hans utbrott på en presskonferens, där den hetlevrade mittfältaren hade svårt att hålla tillbaka känslorna.

Hans längsta anställning var hos Pisa. Gattuso tog över klubben när de låg i Serie C och lyckades leda laget till en uppflyttning i Serie B. Säsongen i andradivisionen blev inte lika lyckosam och efter poängavdrag åkte klubben tillbaka till Serie C. Laget hade en ramstark defensiv men en väldigt uddlös offensiv.

Gattuso tog i somras över som tränare för Milans Primavera-lag, innan han idag utsågs till huvudtränare för Rossoneri.

Hans facit som tränare har inte varit övertygande. Han har en vinstprocent på blygsamma 33 procent. Det ska dock tilläggas att klubbarna han har tränat ofta har dragits med finansiella problem.

Nu tar han alltså över som tränare för Milan. Det återstår att se om det temperament och kämpaglöd han visade upp som spelare, kan överföras till tränarbänken.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.