onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella:”Vi hade full kontroll på matchen”

Montella:”Vi hade full kontroll på matchen”

Milan gick för den fjärde matchen i rad mållösa från en hemmamatch i Serie A. 0-0 mot Torino. På läktaren visades det ett stort missnöje. Här är vad Vincenzo Montella hade att säga efter matchen.

Matchbilden?
 Vi hade full kontroll på matchen, vi släppte bara till ett skott på hela matchen. Vi skapade många chanser, vi ökade tempot men vi gjorde också många misstag. Vi hade Sirigu emot oss, han gjorde det bra. Vi blir bättre och bättre i både i spelet med och utan boll, siffrorna ljuger inte.

Resultatet?
– Jag tycker att vi utvecklas men vi saknar det sista steget. Fansen backade oss genom hela matchen, de applåderade speciellt mot Montolivo, det gjorde mig glad. Både jag och laget måste acceptera att det buas och visslas vid ett 0-0 resultat hemma på San Siro.

Motgångarna?
– Som tränare jobbar man alltid med de taktiska, de tekniska och de psykologiska aspekterna. Det finns fortfarande tid. Jag tror fortfarande att lagen som är före oss i tabellen kan bli nådda. Torino är ett riktigt bra lag. De har spelare i anfallet som kan göra skillnad.

Hur ska de vända trenden?
– Vi ska komma tillbaka från den här situationen genom hårt arbete. Vi har haft några hinder på vägen, idag hade vi ytterligare ett tapp på högerbackspositionen (Borini). Vi måste förbättra våra avslut. Vi måste jobba hårt men jag är säker på att vi kan ta det sista steget.

Kalinic?
– Busvisslingarna mot Kalinic? Han har den rätta attityden, han är en altruistisk spelare som hjälper laget. Han är en målskytt och han kan vinna tillbaka fansen genom att göra mål. Det är lättare för honom än vad det var för Montolivo. För några år sedan buade fansen ut honom, idag applåderade de honom.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.