onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Jag förstår er frustration”

Montella: ”Jag förstår er frustration”

Vincenzo Montella deltog idag på presskonferensen inför Europa League-matchen mot Austria Wien. Tränaren talade bland annat om motståndaren, lagets spelstil, samt svarade på en del av kritiken han fått från fansen den senaste tiden. 

Austria Wien
– Vi lägger stor vikt på Europa League, Milan hör hemma i Europa. Vi har gjort det bra hittills, men vi vill nu säkra slutspelsplatsen så att vi kan lägga fullt fokus på Serie A. Vi spelade bra senast (vinst med 5-1) trots att vi inte var i vår bästa form. Vi måste prestera på samma nivå imorgon.

Truppen?
– Suso är inte redo än, vi vill inte ta några risker med honom. Jag har funderat på att spela med två anfallare. Borini är en bra lagspelare som offrar sig för laget. Han ger aldrig upp och har en viktig roll i laget. Calhanoglu har potential att förbättras och påverka vårt spel mer. Vi har stora förväntningar på honom, han är vår mest spelskickliga spelare och jag är säker på att han kommer att hitta formen snart. Rodriguez tillsammans med Romagnoli i försvaret är något jag har funderat på, men Rodriguez kan också agera ytterback. Han har fått mycket speltid och efter nio matcher i rad så behövde jag vila honom mot Napoli.

Spelstil?
– Killarna är optimistiska och tror på laget. Vi har alla höga förväntningar, men om vi skall nå samma nivå som till exempel Napoli så måste vi förbättra flera delar av vårt spel. Vi sköt 13 skott mot mål och endast Atalanta har åstadkommit fler mot Napoli denna säsong. Denna statistik visar att vi har förbättrats, men vi måste ju samtidigt assistera anfallarna ännu mer. Vi måste också passa bollen snabbare och sätta våra chanser. Spelsystemet? Jag har fått mycket kritik för att jag har roterat så mycket, men jag kan inte göra annorlunda, utan jag måste ha i åtanke vilka vi möter samt vilka spelare som är tillgängliga.

Kritik från fansen?
– Jag förstår deras frustration på grund av uteblivna resultat, men vi måste fortsätta vara optimistiska och stödja för att vi ska kunna utvecklas och återskapa den entusiastiska atmosfär vi hade. Fansen har alltid funnits här för oss och som alltid förväntar vi oss att de dyker upp på San Siro.

Även målvakten Marco Storari deltog på presskonferensen vi Montellas sida och fick frågor om bland annat den tuffa inledningen på säsongen.

Jobbig inledning på säsongen?
– Vi har inte nått vår fulla potential ännu, men vi har mycket mer att ge. Vi har gjort det bra i Europa League, men desto sämre i Serie A. Det är så klart normalt att vi har hinder i vägen när det skett så många förändringar på kort tid inom klubben. Middagen med laget? Vi skulle ha gjort den för länge sedan, men det har inte blivit av. Det är bra för laget att vi göra sådana här aktiviteter. Bonucci? Jag har inte sett honom oroad, han är väldigt positiv och har gett 100% sedan dag 1 i klubben. Jag är säker på att han kommer att hjälpa oss att nå vår högsta nivå.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.