söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Dags att resa sig ur askan

Dags att resa sig ur askan

Det är inte lätt att vara milansupporter denna säsong. Flera år av förtvivlan och misär, men i år fanns det faktiskt hopp och förväntan. Dessa krossades tidigt in på säsongen eller vad sägs om följande: sjua i ligan, förlust mot samtliga topp sex lagen, över tio poäng till CL-plats, spelare som underpresterar, avsaknaden av en riktig spelidé och inget förtroende för tränaren. Lägg till den senaste rapporten om mysteriet kring Milans ägare Yonghong Li samt källor som menar på att FFP kommer att neka Milans finansieringsplan och där är vi nu. En kris som tycks bara bli djupare, istället för tvärtom. Det är inte konstigt att ambitionsnivån sjunker bland fansen. Vi befinner oss i askan. Vi har ingen annan utväg än att – resa oss från askan. Det är dags. Och det måste börja imorgon.

Den trettionde december befinner vi oss halvvägs in i säsongen. Fram till dess har Milan följande motståndare i ligan: Torino, Benevento (b), Bologna, Verona (b), Atalanta, Fiorentina (b). Vi ligger rejält efter så det enda som gäller nu är vinst efter vinst. Alla dessa motståndare ska vi kunna slå. Montella har tidigare kunnat vända en negativ trend till en positiv, det går, kvalitén i laget finns. Jag är inte ett fan av Montellas trebackslinje (var det bara jag som tänkte på Milan när man såg Venturas Italien mot Sverige?) men han är åtminstone konsekvent med det och det behövs. Flera spelare har underpresterat. Backarna har skött sig bra och Bonucci har skärpt till sig rejält, men spelare som Calhanglou, Bonaventura, Biglia, Kessie, Kalinic kan och bör prestera på en bättre och jämnare nivå. André Silva ska få spela mer och Montolivo ska helst av allt inte spela alls. Vi får heller inte glömma att Milan har haft väldigt mycket motvind när det kommer till domsluten och de andra lagen över oss precis tvärtom. Matcherna mot topp sex lagen, förutom Lazio-matchen, har alla varit jämna tillställningar och spelmässigt har vi matchat dem. Ska man vidare vara helt uppriktig har vissa lag som Lazio och Sampdoria överpresterat och jag har svårt att se att det håller säsongen ut. I januari finns även möjligheten att förstärka laget, en viss ytter skulle inte vara helt fel i mitt tycke. Glöm heller inte att vi har en Conti som jobbar stenhårt för att komma tillbaka på planen.

Vinner vi imorgon mot Austria Wien är vi säkrade avancemang i Europa League. Vinster ger självförtroende och ett gott självförtroende ger fler vinster. Det måste börja med Austria Wien. Det måste börja imorgon. Det är dags att resa oss från askan. Avanti ragazzi!

Il capitano har ett meddelande till er:
https://mobile.twitter.com/acmilan/status/932622070525153281/video/1

Skrivet av: Ninjas-Gabriel Shemoun

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.