söndag 19 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Redaktionens spelarbetyg: Napoli – Milan

Redaktionens spelarbetyg: Napoli – Milan

Startelva

G. Donnarumma: 3,5 – Napoli har oerhört många skott på mål och Gigio räddar de flesta. Misstänkt offside vid både första och andra målet.

Musacchio: 3 – Jobbar stenhårt i försvaret. Det är precis denne Musacchio vi sett i Villareal de senaste åren. Stark insats.

Bonucci: 3 – Brister fortfarande i positionsspelet, men gör det bra i övrigt. Fortsätter att leverera bra långbollar. Dessvärre hade saknar Milan rätt spelare att förvalta dem.

Romagnoli: 3,5 – Enligt VAR stod inte Insigne i offside-position vid det första målet – på grund av Romagnoli. Den vänsterfotade mittbacken stod annars för en riktigt bra insats. Bröt flera anfallsförsök och var stark i en-mot-en-lägena. Gör ett volleymål av hög klass i slutminuterna. Redaktionens MOTM.

Borini: 2 – Montellas labbråtta fortsätter att kämpa för sin nya klubb, men saknar tekniken. Bör han få chansen som central anfallare (hans rätta position) istället?

Kessié: 2 – Ivorianen brukar vara i centrum som antingen en av Milans bättre spelare eller en av de sämre. Ikväll syntes han inte till lika mycket. Stod dock för en godkänd insats.

Locatelli: 3,5 – 19-åringen imponerade i sin första ligamatch från start. Välförtjänt av sina 90 minuter glänste Locatelli i jämförelse med sina mittfältskollegor. Vinner tillbaka bollar och levererar fina passningar till medspelarna.

Montolivo: 2,5 – Likt resten av laget har Montolivo det väldigt jobbigt i första halvlek. Spelar upp sig i andra halvlek och hittar passningslösningar.

Bonaventura: 1,5 – Kvällens besvikelse. Bonaventura försöker göra skillnaden, men misslyckas luckra upp Napoli-försvaret. Kroppsspråket när han inte lyckas ta emot en enkel passningar beskriver mittfältarens kväll.

Suso: 2 – Hinner enbart spela 45 minuter innan han byts ut på grund av skada. Hade ett par möjligheter i en halvlek som dominerades av Napoli, men lyckades inte förvalta dem på rätt sätt. Vi hoppas att skadan på vår viktigaste spelare inte är allvarlig.

Kalinic: 1,5 – Kroaten har ännu inte funnit rätt i sin nya klubb. 3 mål på 14 matcher är håller inte. Ikväll var det tufft att stångas mot mittbackar som Koulibaly och Albiol.

Avbytare

André Silva: 2,5 – Får 45 minuter på sig att försöka röra om i motståndarnas försvar. Portugisen visade mycket vilja och var kanske en orsak till varför Milan gör det bättre i andra halvlek.

Abate: Spelade för lite för att bedömas

Biglia: Spelade för lite för att bedömas.

Tränare

Montella: 1,5 – För 10:e (?) matchen i rad är #MontellaOut den vanligaste kommentaren på inläggen som AC Milan publicerar på sociala medier. Ikväll förlorar man visserligen mot en obesegrad ligaledare samt en av de vassaste anfallen i Europa. Hur som helst måste Montella göra några förändringar. Match efter match är det åtminstone en 30-minuters period där laget gör noll rätt. Sluta spela Suso centralt och våga starta med två anfallare. Både Cutrone och Rodriguez borde ha bytts in, snarare än Biglia och Abate. Ännu en förlust mot ett topplag.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.