onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Kineserna siktar på att sprida ut återbetalningen till Elliot?

Kineserna siktar på att sprida ut återbetalningen till Elliot?

Milan har fortfarande en stor skuld att betala tillbaka till Elliot Management efter att man i somras tagit över AC Milan. Enligt La Gazzetta dello Sport väljer man nu att anställa investeringsbolaget BGB Weston som bland annat skall hjälpa kineserna att hitta nya investerare till klubben. 

Elliot Management möjliggjorde affären mellan Fininvest och Rossoneri Sport Investment Lux när de lånade ut 330 miljoner euro till kineserna. Elliot förväntar sig att denna summa pengar betalas tillbaka inom 18 månader med en ränta på 7,7%, varav 180 miljoner euro har en ränta på 11,5%. Skulle lånet ej betalas tillbaka i oktober 2018 så kommer Elliot Management bli klubbens nya ägare och troligtvis säljer de då klubben vidare.

Enligt Gazzettan väljer nu alltså Milan att anställa BGB Weston över en period på två månader och de skall  bland annat hjälpa kineserna att hitta nya investerare till klubben. Planen för att betala tillbaka lånet till Elliot har också förändrats då man istället för att betala tillbaka hela summan på en gång, vill delbetala tillbaka lånet över fem år.

I en intervju med Corriere della Sera berättar Lorenzo Galluci (BGB Weston) om samarbetet.

– Vi har studerat Milans fall i ungefär 2-3 månader för att hitta alternativa lösningar för parterna. Jag är säker på att vi kommer att ha hittat en bra lösning efter dessa två månader. Vi tror mycket på Milans nuvarande ledning och vi tror också att klubben har en stor förmåga att utveckla fotbollen i Asien.

I länken nedan kan du läsa mer om Elliots roll i Milan:

http://www.milansverige.se/arkiv/56506

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.