torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Saker och ting har inte direkt blivit värre de senaste matcherna”

Montella: ”Saker och ting har inte direkt blivit värre de senaste matcherna”

Milan lyckades inte kamma hem en enda poäng i den senaste Serie A-matchen mot Juventus och laget ligger för närvarande på åttonde plats i ligan. Imorgon möter man Sassuolo och Montella sade idag på presskonferensen att han är säker på en vinst samt att Milan kommer att nå fjärde-platsen när Serie A skall summeras i maj. 

Motgångarna?
– Vi befinner oss i ett tufft läge och siffrorna talar för sig själva. Vi måste återfå vår vinnarmentalitet, men för att göra det måste vi jobba hårdare, spela snabbare samt erbjuda anfallarna fler möjligheter att göra mål. Laget har potential och vi är fortfarande i ett stadie där vi måste lära oss taktiska faser i vårt spel. Vi måste utvecklas som en grupp både fysiskt och psykiskt. Vi har haft många skott på mål, men inte gjort tillräckligt många mål. Vi måste vara lugnare och mer samlade då vi för tillfället är för stressade framför mål. Fysiken i laget har blivit bättre den senaste tiden. Våra rivaler har presterat bra, men de har också spelat färre matcher än oss. Jag är säker på att vi fortfarande kan nå fjärde-platsen.

Sassuolo?
– Sassuolo har inte haft någon bra inledning på säsongen, nu har de gjort några taktiska förändringar och har gått tillbaka till grunderna i deras spel. De gjorde en bra match mot Napoli, men vi måste ha fokus på vår egen insats och attityd. Jag vill se mitt lag spela som de gjorde mot Chievo och inte upprepa den första halvleken mot Aten. I den halvleken var vi alldeles för statiska. Vi har det tufft mot lag som markerar enskilda spelare.

Matchen mot AEK Aten?
– Jag tyckte inte att vi spelade ”så” dåligt och vi gjorde en bra andra halvlek. 0-0 är ett bra resultat även om vi såklart ville kvalificera oss för slutspelet genom att vinna matchen. Än så länge är vi dock fortfarande först i gruppen.

Truppen?
– Vi värvade Borini för att han är en mångsidig spelare som alltid ger 110 procent både på träning och på match. Calhanoglu? Jag är övertygad om att han kommer att höja sig inom en snar framtid.

Din (Montella) framtid i klubben?
– Vi är på rätt väg och jag ser spelarnas vilja att utvecklas. Vi vann mot Chievo, förlorade mot Juve och spelade oavgjort på bortaplan i Europa League, saker och ting har inte direkt blivit värre de senaste matcherna. Jag är redo att fajtas och har fullt fokus. Detta är vår sjunde match på bara några dagar, därför måste vi rotera mycket i startelvan. Jag arbetar med hela truppen och inte bara med elva spelare. Jag har god kontakt med Han Li och vi har gjort en analys av hela projektet. Om jag sitter här på podiet inför matchen mot Napoli (17 november)? Ja och vi kommer att vinna imorgon.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.