torsdag 19 juli 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Vi måste höja vår nivå”

Montella: ”Vi måste höja vår nivå”

Inför morgondagens match mot Sampdoria deltog Vincenzo Montella på presskonferensen. Frågorna Milans tränare fick svara på handlade bland annat om motståndarna, startelvan och ambitionerna. 

Sampdoria?
– Det ska bli kul att återvända till Genua (han representerade Sampdoria både som spelare och tränare tidigare i karriären). Sampdoria är en speciell klubb för mig, det kommer att bli en tuff match. Motståndarna är bra taktiskt och vi måste spela organiserat och snabbt. Dem försvarar sig alltid bra oavsett vilka de möter, därför måste vi hitta ytor och spela djupt i anfallsspelet.

Serie A?
– Vi måste höja vår nivå, våra kommande matcher kommer att bli mycket svåra. Killarna är motiverade och nöjda med vår position hittills. Vi önskade oss en bra start, nu måste vi fortsätta jobba hårt även i framtiden.

Statistik?
– Hittills har endast Napoli varit bättre än oss på att behålla bollen inom laget. Vi är det lag som har skjutit flest skott på mål och det lag som har minst insläppta skott på mål. Statistiken förklarar dock inte allt, men vi jämför gärna med den för att se hur vi ligger till. Milan har också den yngsta truppen i ligan och bland de sex yngsta i Europa.

Anfallet?
– Suso var väldigt bra förra säsongen som yttermittfältare, men vårt mål är att nå Champions League och även han måste höja sin nivå och göra fler mål. I en mer central position kommer han att ha många fler möjligheter att komma till avslut, jag tror att han kan anpassa sig bra. Silva? Han utvecklas hela tiden, både tekniskt och mentalt. Jag är inte orolig alls, vi satsade mycket på honom och det höjer så klart förväntningarna och ansvaret, men han är endast 21 år gammal och kommer att anpassa sig. Han har haft en bra start och jag är nöjd. Anfallstrion? Nikola är den mest erfarne, men vi behöver alla tre. Kalinic är vårt säkraste alternativ, men så småningom kommer alla tre få speltid.  

Truppen?
– Vi har höga förväntningar på Bonucci och Biglia, liksom alla andra erfarna spelare vi har. De skall sätta ett gott exempel för alla både på och utanför planen. De guidar de yngre spelarna, men alla behandlas likadant. Vi kommer att ha upp- och nedgångar och vi har mycket att utveckla eftersom att vi har många nya spelare. Vi behöver vara konsekventa och försöka nå så bra resultat som möjligt.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.