torsdag 19 juli 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Abate: ”Jag funderade på att sluta med fotbollen”

Abate: ”Jag funderade på att sluta med fotbollen”

Ignazio Abate fick chansen från start i gårdagens match mot SPAL och efteråt intervjuades han av Milan TV. Under intervjun talade han bland annat om entusiasmen i klubben, den nya formationen och ögonskadan som gjorde att han missade stora delar av slutet på förra säsongen. 

– Vi kunde ha spelat bättre de sista 20 minuterna och vi ville göra ett tredje mål. Vinsten är vi nöjda med, det är tufft med så många matcher under en kort period. Det är kul att se så många fans på San Siro igen, det är svårt för motståndarna att komma hit på grund av dem.

– Entusiasmen i klubben är god och vi har fått in flera vinnare och framtida vinnare i klubben. De som får mindre speltid just nu nu ger alltid 2000 procent på träningarna och jag skulle vilja föra fram en person som personifierar detta: Paletta. Han ger alltid allt han kan i alla situationer, jag tycker att man bör använda honom som ett exempel både som spelare och som människa.

– 3-5-2? Formationen fungerar bra och mitt samarbete med Zapata fungerar mycket bra. Contis skada? Han är en stark karaktär och kommer att övervinna denna kamp enkelt. Jag tror att han kommer att spela en viktig roll i slutet av säsongen.

– Ögonskadan? Jag har lite svårt att minnas vad som hände den dagen (fick en boll i ögat i slutskedet av matchen mot Sassuolo förra säsongen). Jag vill inte förneka att jag under en tid funderade på att sluta med fotbollen. Jag vill tacka klubbens läkare som hjälpte mig att komma tillbaka till fotbollen. Nu har jag börjat om och jag är glad över att återigen få starta en match på San Siro. Jag var väldigt laddad och spänd inför matchen.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.