torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Det här blir ingen enkel match”

Montella: ”Det här blir ingen enkel match”

Imorgon är det återigen dags för Serie A-fotboll och motståndet står nykomlingen SPAL för. Som vanligt satt Vincenzo Montella idag och besvarade frågor på presskonferensen inför matchen. 

SPAL?
– Jag har en bra relation med Leonardo Semplici (SPALs tränare), det skall bli kul att möta honom igen. Jag vill också gratulera honom till uppflyttningen till den högsta ligan, samt för hans bedrift att föra klubben upp genom två divisioner på två år. SPAL är ett bra och svårspelat lag. Jag tror att matchen kommer att avgöras på en fast situation, eftersom att de är välorganiserade och ett kompakt lag. Vi måste börja matchen med rätt inställning, det här blir ingen enkel match.

André Silva?
– Han måste bli skarpare framför mål, spela lite mer som Inzaghi. Han har gjort det bra, men har fortfarande mycket att utveckla. Han spelade inte i söndags, men var en av de få som ändå gick ut på planen och tackade fansen. Jag lägger märke till sådana saker och uppskattar dem. Speltid har han inte klagat på. Han kommer att spela från start imorgon, men jag har inte bestämt med vem (i ett anfall med två anfallare). Silva är den enda som jag hittills kan bekräfta kommer starta imorgon.

Rotation i startelvan?
– Vi försöker rotera så mycket som möjligt. Vi har många matcher och det finns knappt tid att förbereda sig emellanåt. Det är därför väldigt viktigt att analysera våra rivaler på video. Det är också viktigt med konkurrens inom klubben, säsongen är lång och ambitionerna är höga. Vi har många spelare med olika egenskaper och vi kommer att göra våra val utifrån motståndarna vi möter. Saker och ting har gått bra än så länge, men det är endast på grund av att spelarna har presterat bra.

Försvaret?
– Abate har mer liknande spelstil som Conti än Calabria, men båda två kan prestera bra på sin position. Jag har inte bestämt vem som spelar ännu, Calabrias roll är väldigt krävande och han har hittills inte spelat så mycket. Musacchio har fått mycket speltid, nästan varje match. Han har gjort ett avtryck i klubben redan, trots att han kom från en annan liga. Bonucci har också haft en positiv påverkan på laget, han är inte orolig över sina prestationer och inte jag heller. Vi har förbättrat vår defensiv och är nu ett mer erfaret och solitt lag jämfört med förra året, tack vare honom. Han har gjort några små misstag och det är jag medveten om, men det finns ingen anledning till oro, han är en väldigt tävlingsinriktad spelare. Kessié är bara 20 år gammal. Det är naturligt att unga spelare har upp- och nedgångar. Han spelar nu inför runt 60.000 fans på San Siro, vi måste ge honom tid och tillåta honom att hitta sin egen väg fram.

Offensiven?
– Calhanoglu är en offensiv mittfältare och han gör det så bra att han ibland tar över anfallarens uppgifter. Kalinic? Vi visste alla om hans kvalitéer, i söndags visade han att han är en lagspelare och samtidigt den avgörande faktorn. Suso kan spela i alla offensiva positioner, det gjorde han i Genoa också. Han och Bonaventura kan spela samtidigt, men det beror på vilka vi möter. Vi är väldigt glada över att ha honom (Suso) i klubben. Han har fortfarande stor potential att utvecklas. Det är ett nytt spelsystem vi testar nu med honom, men jag tror att han kan anpassa sig, oavsett om han spelar högre upp i banan eller inte.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.