tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Jag försöker få ut max av varje spelare”

Montella: ”Jag försöker få ut max av varje spelare”

Milan lyckades idag knipa en 2 – 1 seger hemma mot Udinese. Milantränaren Vincenzo Montella var nöjd med många saker efter matchen men han var orolig över lagets tappade koncentration.

– Jag är nöjd med insatsen, det jag inte är nöjd med är den tappade koncentrationen efter Udineses bortdömda mål. Det hade kunnat bli kostsamt, sade Montella till Mediaset Premium efter matchen.

– Allt som allt, var det ett steg i rätt riktning på många sätt, inte minst inställningen. Vi hade kunnat avgöra matchen tidigare och vi måste hålla koncentrationen i 90 minuter.

De starkast lysande stjärnorna i torsdagens 5 – 1 seger mot Austria Wien, Hakan Calhanoglu och André Silva, satt båda på bänken till förmån för Suso och Giacomo Bonaventura.

– Suso måste vänja sig vid att spela i den nya rollen, centralt som släpande anfallare. Det var inte lätt för honom att hitta några ytor, då de hade en dubbel markering på honom. Det gjorde honom irriterad, han måste hålla lugnet och spela sin egen fotboll.

– Vi spelade match så sent som i torsdags i Österrike, det fanns inte mycket tid för återhämtning. Jag ville ha in fräscha ben och de som spelade idag svarade upp jättebra. Ricardo Rodriguez har acklimatiserat sig snabbt till italiensk fotboll, han är supernyförvärv. Han har en fantastisk vänsterfot. Kessié är ingen överraskad av, vi förväntade oss att han skulle prestera på den här nivån.

– Det här var en viktig seger, för några veckor sen hade vi förmodligen inte vunnit den. Vi vänjer oss vid att spela den här typen av matcher. Jag vet ännu inte vilken potential som den här truppen har. Jag försöker få ut max av varje spelare.

Milan har hittills vunnit alla tävlingsmatcher under säsongen, om man räknar bort förra helgens brakförlust mot Lazio.

– Jag känner ingen ånger över förlusten mot Lazio, jag tror det hjälpte oss. Det var en smäll som var bra för oss. Det här laget har en stark karaktär. Jag är övertygad att vi kommer bli bättre och bättre.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.