tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Contis ersättare? Ni får helt enkelt vänta och se..”

Montella: ”Contis ersättare? Ni får helt enkelt vänta och se..”

Efter vinsten i Europa League-gruppspelet är det återigen dags för Serie A-fotboll. På presskonferensen inför mötet med Udinese talade Vincenzo Montella bland annat om det nya spelsystemet och Contis långtidsskada. 

Spelsystemet?
– Ibland lägger vi för stort fokus på vilken formation vi spelar. Vi kommer alltid att ha samma spelidé. I Wien var det bara vår attityd vi förändrade på, vi spelade snabbare, vilket i sin tur tillät oss att spela bättre. Alla kommer att få speltid i och med det tajta spelschemat.

Udinese?
– Alla matcher är avgörande, även om vi bara är i inledningen av säsongen. Vi har två hemmamatcher inom loppet av tre dagar, i dessa matcher måste vi kamma hem sex poäng. Ibland vinner man på grund av tekniken och ibland genom taktiken, men jag vill hellre se att man vinner genom att vara hungriga och visa viljan att vinna. Vi kan inte vara nöjda med att endast vinna. Vägen är fortfarande lång på vår resa att föra Milan tillbaka till toppen.

Truppen?
– Bonucci är lika användbar i en uppsättning med tre försvarare som i ett med fyra. Han hade en liknande roll i Juventus förra året. Det är bra att vi har vänsterfotade Romagnoli när vi spelar med tre försvarare, men att han är vänsterfotad är inte livsviktigt. Suso? Han är en avgörande spelare som är spelbar både i 4-3-3 och i 3-5-2. Jag kommer att rotera och alla kommer att vara involverade. Jag är nöjd med vad vi har åstadkommit med 3-5-2 hittills. Kalinic? Han behöver vänja sig med laget, men han var bra mot Austria Wien. Kessié är en viktig spelare för oss, om han är frisk så är han given i startelvan. Calhanoglu måste fortsätta jobba hårt, han besitter en stor talang och har viljan att utvecklas. Han ger alltid allt han har. Silva är väldigt talangfull och kan bli en av Europas bästa anfallare. Han visade detta i torsdags, men han har fortfarande en lång väg kvar.

Conti?
– Det var en dyster dag igår för oss alla. Contis operation gick bra och jag hoppas att han återhämtar sig så snart som möjligt. Killarna har alla hjälpt honom så gott det går. Som ersättare har vi Abate som har en liknande spelstil, men också Calabria kan ta hans plats. Jag är inte oroad, vi har också andra alternativ. Jag har funderat på ytterligare en spelare som kan spela hans roll, ni får helt enkelt vänta och se.. (skrattande)

Presidentens födelsedag?
– Jag vill föra lagets talan och önska en vår president en fantastisk födelsedag. Vi längtar tills vi åter ser honom här på Milanello.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.