måndag 16 juli 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Montella: ”Förhoppningsvis är vi ett bättre och mer sammansvetsat lag i returmatchen på San Siro”

Montella: ”Förhoppningsvis är vi ett bättre och mer sammansvetsat lag i returmatchen på San Siro”

På presskonferensen efter vinsten i Europa League-matchen mot Craiova talade Vincenzo Montella om hur förutsägbar matchen var och att man måste förbättras både fysiskt och tekniskt inför returmatchen nästa torsdag (3 augusti)

– Jag hade inte väntat mig mer än detta. Craiova gjorde det svårt för oss, de är bättre fysiskt just nu och har även några snabba spelare. Man kunde förutse mycket i matchen, men jag gillade attityden från killarna. Det är ett bra resultat, men inte tillräckligt för att jag skall kunna känna mig avslappnad. Förhoppningsvis är vi ett bättre och mer sammansvetsat lag i returmatchen på San Siro, både fysiskt och tekniskt.

– Vi hade ett flertal nya spelare på planen, mitt mål är att så många som möjligt får speltid. Vi var lite förutsägbara i passningsspelet och hade även lite svårt att hitta ytor i den sista tredjedelen. Även om klubben har lyckats med så många värvningar innan slutet av juli, så ligger vi lite bakom i träningen jämfört med andra lag.

– Donnarumma gjorde en viktig räddning, han är tillbaka på den nivån han var under förra säsongen.

– Spelsystem för denna säsong? Jag har spelare som tillåter mig att experimentera lite taktiskt, men det är samtidigt svårt att få så många nya spelare att vänja sig vid flera olika system. Min plan just nu är att ha ett grundsystem med några variationer. Vi kommer att testa 4-3-3 med variationer, men vi kan då även ändra till ett system med tre backar, men just nu är det för tidigt med så många nya spelare.

– Jag vill också påminna er om att Bonucci vann ligan i ett tremannaförsvar förra säsongen för att sedan nå Champions League-finalen i ett fyrmannaförsvar. Vi testade att spela med tre mittbackar under matchen mot Craiova en stund, men vi visste att det inte skulle hålla i 90 minuter.

– André Silva? Han är ung och ny i klubben, vi måste ge honom tid. Man kan se små glimtar av vad han egentligen är kapabel till och han kommer utan tvekan bli en bra spelare i framtiden.

– Niang? Något har förändrats från den förra säsongen. Det finns absolut en chans att han stannar i klubben. Han definitivt mognat de senaste tolv månaderna.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.