tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Yonghong Li: ”Milan kommer att bli mäktiga igen!”

Yonghong Li: ”Milan kommer att bli mäktiga igen!”

Milan befinner sig för närvarande i Kina på försäsongsturné. Under dagen hölls en presskonferens, där både ägaren Yonghong Li och VD:n Marco Fassone talade. Läs vad klubbens viktiga profiler hade att säga.

– Vi kommer att bli stora igen, i både Italien och Europa, sade Yonghong Li.

Det talas mycket om en anfallsvärvning, i synnerhet om Pierre-Emerick Aubameyang och Andrea Belotti. Det rör sig om prislappar runt 80 miljoner euro, men vår nye ägare garanterar att Milan ska ta sig tillbaka.

– Vi kommer att överraska våra fans igen. Från första dagen har jag garanterat nya spelare till Milan, fortsatte Yonghong Li.

Kinesen sade inte särskilt mycket under presskonferensen, men han var väldigt tydlig med sitt budskap. Det var främst Marco Fassone som talade:

– Det är vår skyldighet att bygga ett extraordinärt Milan. Vi förstärker det lag som Vincenzo Montella förde till en sjätteplats förra säsongen, vilket möjliggjorde Europa League-spel. Med Massimiliano Mirabelli, vår tekniske direktör, försöker vi förse Montella med viktiga spelare för Milan-projektet.

Milan VD:n nämnde även att ”internationella toppspelare” hör av sig till klubben med frågor angående satsningen.

– För varje dag som går så får vi höra från viktiga toppspelare på internationell nivå som undrar om vårt projekt. Det är verkligen en ära för oss.

I och med att försäsongen, likt föregående år, främst spenderas i Kina, lyfte Fassone även fram det stora intresset för Milan i Kina.

– Redan vid de första samtalen med Mr. Li om Milan förra sommaren, insåg jag vilket anseende klubben har i Kina. Vi känns igen som en storklubb med extraordinära spelare som Franco Baresi och Rino Gattuso. Genom att lyfta troféer, har Milans klubbnamn blivit känt över hela världen.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.