tisdag 22 maj 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Fassone: ”Donnarumma lyssnar för mycket på Raiola”

Fassone: ”Donnarumma lyssnar för mycket på Raiola”

Mino Raiola riktade stor kritik mot AC Milan när han öppet kritiserade klubben i media. Inte minst gick han till attack mot Milans nye sportdirektör Massimiliano Mirabelli. Milans VD, Marco Fassone, har svarat på Raiolas uttalanden i intervjuer till Sky Sport Italia och Corriere della Sera.

– Jag anser inte att vi gjort något fel, vi har varit konsekventa. Vi gav ett viktigt erbjudande och visade tillgivenhet gentemot Donnarumma vid flera tillfällen, berättar Fassone för Sky Sport Italia.

– Varje gång jag pratat med honom har jag känt av en ung grabb, förälskad i Milan, som vill stanna här. Tyvärr tror jag att han förhastat lyssnade på sin agent. Gigio hade hoppats på ett annat utfall, men vem vet. Det kan komma några överraskningar i framtiden.

– Jag hörde från Raiola igår, han nämnde det han tog upp under presskonferensen. För tillfället har Gigio lämnats ifred med landslaget. Jag tror att det finns några möjligheter, och vi ska aldrig säga aldrig. Våra dörrar är öppna.

– Den nya säsongen börjar den 3:e juli. Vi vill inte ha spelare som kommer tillbaka sent, och som tänker på alldeles för många saker. Mirabelli jobbar på detta. Det gäller inte enbart Gigio utan även alla andra som har utgående kontrakt.

Raiola nämnde att Gigio fått ta emot dödshot, och att Mirabelli haft en hotfull inställning, varpå Fassone svarar:

– Dödshot? Om Gigio blivit hotad, som Raiola påstår, så skulle jag vilja lösa incidenten och berätta för både Raiola och spelaren att vi hade gjort allt för att behålla Gigio. Mirabelli? Ingen har någonsin anklagat honom för att ha en hotfull attityd, Raiola var den första. Massimiliano gör allt för Milans besta och jag håller inte med om Raiolas påstående att det finns ”två Milan”.

– Jag anser inte att situationen är en mardröm, dessa saker kan hända i fotboll. Det är en stor besvikelse, och det finns en bitterhet eftersom han var rätt person för våra planer att återuppbygga Milan. Om hans beslut är definitivt så kommer vi att förlora en fantastisk målvakt, men vi har funnit en känsla av enighet med fansen, vilket jag inte trodde skulle hända. Detta kommer att vara viktigt för framtiden så att vi kan ta oss an nästa säsong på bästa möjliga sätt.

Milans VD talade även med journalister från Corriere della Sera:

– Vi är besvikna om hans beslut, eller hans agents, väckte sådana reaktioner. Om Donnarumma skulle ändra sig, hade han inte enbart välkomnats tillbaka med öppna armar av Milan som klubb, utan till slut även av Milan-fansen tror jag. Humöret kan förändras väldigt snabbt.

– Vår position är tydlig: Donnarumma är inte till salu och Vincenzo Montella sköter laguttagningarna varje vecka. För min del så får han spela varje match, men vi kan inte ta några risker så vi får söka efter en annan målvakt. Vi kan inte förlita oss på någon som närmar sig slutet av sitt kontrakt, och som kanske tänker på Real Madrid. Jag måste vara säker på att vi har en målvakt som är i idealiskt fysiskt och psykologiskt tillstånd. Om exempelvis San Siro skulle protestera mitt i en match, så hade det kunna störa hans koncentration. Utifrån vad Raiola sagt verkar grabben väldigt otålig.

 

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.