fredag 20 april 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Raiola bryter tystnaden: ”Vi blev hotade – pengar hade inget med saken att göra”

Raiola bryter tystnaden: ”Vi blev hotade – pengar hade inget med saken att göra”

Gianluigi Donnarumma valde att inte förlänga sitt kontrakt med Milan och efter det har det varit tyst från både spelaren själv och agenten Mino Raiola. Nu har den sistnämnde brutit tystnaden och berättat om det kontroversiella beslutet.

– Situationen hade blivit alltför våldsam och fientlig så det fanns ingen väg ut, sade Raiola till utvalda medier som bjudits hem till superagenten.

– Vi tog ett beslut vi inte hade viljat ta. Det hade inget med pengar att göra, utan vi blev hotade. Donnarummas familj blev hotade, både med dödshot och att han inte skulle få spela. Du kan inte behålla en spelare genom att hota honom. Nu finns det en stor risk att han missar ett år av sin karriär. Hans kvaliteter gör att det är osannolikt, men det här är redan på gränsen till mobbning.

– Vi pratade aldrig om pengar eller klausuler eftersom vi inte hann komma så långt, och vi hann heller inte fundera över vad som var bäst för Gigio. Pengar och klausuler pratar du om när förhandlingarna är till 95 procent klara. Han var redo att skriva på ett nytt kontrakt, det fanns ingen tvekan överhuvudtaget.

– De tvingade oss att överge förhandlingarna på grund av klimatet som skapades runt honom. Jag tar fullt ansvar för beslutet, det var Milan som förlorade Donnarumma. Han sa till mig; ”Ärligt talat Mino så vet jag inte om det känns rätt att fortsätta förhandlingarna när dessa människor förolämpar och hotar mig och min familj”.

– Exempelvis var det en riktad banderoll framför klubbens högkvarter. En klubb borde skydda sina spelare och ta bort banderollen. Klubben borde stötta sina spelare och deras karriärer, inte hota med att de får sitta på läktaren.

Agenten slog även tillbaka på anklagelserna om att han försöker få Donnarumma till Real Madrid, PSG eller Juventus.

– Jag har inte pratat med någon storklubb. Vi har ingen överenskommelse med något annat lag. Han hade erbjudanden från Juventus, Real Madrid och andra toppklubbar redan när han var 14 år, så om han ville lämna hade han gjort det tidigare. Jag kan lova er att det inte blir någon övergång inom den närmsta tiden.

– Jag hade redan garanterat Milan att vi inte skulle lämna på fri transfer så det var inte bråttom att få kontraktet påskrivet. Jag ville ha ett mer långsamt tillvägagångssätt. Vi tvingades ta beslut vi inte var redo att göra, så därför nekade vi en förlängning.

– Jag kommer inte alls överens med Mirabelli. Vi är på två olika våglängder. Vad han sysslar med är nästan mobbning, om så inte redan är fallet. Jag kommer inte tolerera hans beteende och inte heller låta honom komma undan med det. Jag har inga problem med Fassone och min intention är inte att starta ett krig med Milan, men under dessa förutsättningar ser jag inte hur situationen ska kunna lösas. De ville att vi skulle ta ett beslut innan 13 juni, och det gjorde vi.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.